Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Opastuskeskuksessa tietoa tuulivoimasta

Kuva: Opastuskeskuksessa tietoa tuulivoimasta

Porissa Reposaaren sillan pielessä sijaitsee Suomen Hyötytuulen Opastuskeskus. Yhtiö rakensi alueelle Suomen ensimmäiset teollisen mittakaavan tuulivoimalat vuonna 1999 ja tuolloin syntyi ajatus jakaa tuulivoimaan liittyvää tietoa laajemminkin.

Keskuksen vierasesittelyissä saa ajankohtaista tietoa tuulivoimasta sekä Suomen Hyötytuulen tuulivoimatuotannosta.
- Vuosien varrella olemme isännöineet lukemattomia tuulivoimasta kiinnostuneita vierailijaryhmiä ja yksittäisiä kävijöitä, kertoo vierailutoiminnasta vastaava johdon assistentti Tanja Kivi.

Opastuskeskus on ryhmille avoinna arkipäivisin läpi koko vuoden. Vierailu vaatii etukäteisvarauksen ja ryhmien koot ovat yleensä 10-30 henkilöä.
- Viime vuonna vierailijoita oli yhteensä noin 1000 henkilöä. Vierailijaryhmät ovat hyvin monenlaisia, koululaisia, opiskelijoita, erilaisia järjestöjä, yrityksiä ja omistajien sidosryhmiä. Meillä käy paljon myös kansainvälisiä ryhmiä, esimerkiksi viimeksi täällä kävi ryhmä Montrealin yliopistosta, johon kuului myös vietnamilaisia, kiinalaisia ja japanilaisia vierailijoita, kertoo Kivi.
- Haluamme toiminta-alueillamme huolehtia vastuullisesti ympäristöstä ja sen asukkaista ja kertoa toiminnastamme läpinäkyvästi. Syksyksi olemme esimerkiksi suunnitelleet avoimien ovien päivää Mäntyluodon ja Reposaaren asukasyhdistyksille ja tarjota heille mahdollisuutta tutustua Tahkoluodon merituulipuistoon paikan päällä, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Toni Sulameri.

Suomen Hyötytuuli perustetiin kaksikymmentä vuotta sitten, vuonna 1998. Sen osakkaita ovat suuret suomalaiset kaupunkienergiayhtiöt Helen Oy (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia Oy, Lahti Energia Oy, Lappeenrannan Energia Oy, Pori Energia Oy, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia Oy ja Vantaan Energia Oy. Yritys tuottaa osakkailleen sähköä tuulivoimalla.

Suomen Hyötytuulella on tällä hetkellä viisi toiminnassa olevaa tuulipuistoa, kaksi Porissa ja kolme Raahessa. Toinen Porin tuulipuistoista on Tahkoluotoon vuosi sitten valmistunut maailman ensimmäisen vaativiin jääolosuhteisiin suunniteltu merituulipuisto. Suomen Hyötytuulen tuulipuistojen kokonaisteho on noin 150 megawattia ja ne tuottavat yhteensä vuodessa 500 000 megawattituntia puhdasta tuulienergiaa. Sillä kattaisi esimerkiksi noin 30 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuisen energiatarpeen.

8.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva