Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Reposfääri – hyvän tuulen festivaali sopii kaikille

Nuutti Palonen ja pari muuta reposaarelaista nuorta tempaisevat jo kolmannen kerran. Reposfääri on maailmoja syleilevä, ehkä vähän vihreitäkin arvoja puolustava, ei kuitenkaan julistava, mutta ehdottomasti paikallisuutta korostava multikulttuuritapahtuma.

 

Festivaalin järjestäjiin kuuluu Nuutin lisäksi moninainen joukko vapaaehtoisia, Porin filmifestareiden väkeä ja joukko sponsoreita. Näillä eväillä saadaan tapahtumasta avoin ja maksuton kaikelle kansalle.

-Meillä on tavoitteena pitää Meri-Pori ja erityisesti Reposaari elinvoimaisina alueina. Haluaisimme, että tapahtumamme herättelisi uusia lapsiperheitä, ja muitakin, jotka haluaisivat muuttaa tänne, tapahtumajärjestäjä, sanoo Nuutti Palonen.
Nykyään kaikki festivaalit tarjoavat vähän kaikkea. Reposfääri haluaa tehdä samoin, mutta ilmaiseksi. Järjestäjät haluavat, että heidän tapahtumansa olisi silti vähemmän kaupallinen. Artistit, jotka ovat musiikin ammattilaisia, saavat palkkaa esiintymisistään. Silti puhutaan kaverihinnoista ja osa esiintyjistä tulee kulukorvauksillakin.

Sponsoreiden hankinta ei ole koskaan helppoa, eikä varsinkaan silloin, kun festivaalia kasataan omien töiden ohella.
-Voi sanoa, että suosimme ehdottomasti paikallisia yrityksiä ja on tässä vähän eettisiä arvojakin mukana. Kaupunki sponsoroi meitä 1200 eurolla, Ravintola Merry Monk ja Hyötytuuli Oy myös rahallisesti. Ihan konkreettista tukea antaa mm. Saaren luomutila, josta saamme kasviksia. Ravintola Reposaari ja seurakunta kuuluu myös yhteistyökumppaneihimme, sanoo Nuutti Palonen.

Reposaaren tunnuslause: ”Vaiks kui kaukan ja iha outoi ihmisii” ei voisi paremmin istua festivaalin henkeen. Vai mitä sanotte esiintyjälistasta: ”Brian ja helvetin peruna” saapuu pääkaupunkiseudulta soittamaan suomenkielistä rockia. ”Ida Umpikuja” on folk artisti, ”A. Takalo ja takavalot” soittavat puolestaan Leevi and the Leavings-tyylistä musiikkia ja ”Are ja Kriso” ovat räppimiehiä. ”Pyhä Asetus” koostuu kuulemma ”vanhemmista” aikuisista miehistä. Festivaalin keskiössä on Satamapuisto, jossa suurin osa ohjelmasta tapahtuu. Tänä vuonna Reposaaren seurakunta halusi lähteä mukaan yhteistyöhön ja niinpä Jutta Rahmel pitää kirkossa konsertin, joka koostuu kansanmusiikista ja popista.

Koska järjestäjät haluavat että tarjonta on monipuolista, kaikille olisi jotain ja fiilis mahdollisimman hyvä, on tulevana viikonloppuna tarjolla paljon oheisohjelmaa. Lapsille on värikylpyjä, kaikilla on mahdollisuus saunoa, tai osallistua vaikka joogaan. Merry Monkissa voi kuunnella runoja, tai vaikka itse esittää niitä. Nälässäkään ei tarvitse olla, sillä Satamapuistossa on erilaisia ruokapisteitä. Porin filmifestivaalin jäsenten toimesta esitetään paikan päällä myös elokuva.

-Koska haluamme, että mahdollisimman moni kiinnostuisi ja muuttaisi tänne olemme järjestäneet myös muutaman kiertoajelun, eli Reposaarikierroksen. Tämä on tapahtuma kaikenikäisille, yksittäisille ihmisille, tai perheille, kertoo Nuutti Palonen kutsuvasti ja sanoo, että ensi vuoden tapahtuma on jo harkinnassa.

Reposfääri 11.8. Reposaaren Satamapuistossa, koko päivän tapahtuma. Vapaa pääsy Etkot Merry Monkissa jo perjantai-iltana 10.8.


Leea Pennanen-Salli

8.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva