Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Seppo Virtaselle kunnallisneuvoksen arvonimi

Kuva: Seppo Virtaselle kunnallisneuvoksen arvonimi

Kunnallisneuvoksen arvonimen saanut pitkän linjan demaripoliitikko Seppo Virtanen pitää valtuustotyöskentelyä kaikkein tärkeimpänä vaikuttamisen muotona. - Valtuustotyössä päätetään ihmisten lähellä olevista tärkeistä asioista, sanoo Virtanen.

Pitkän linjan demarivaikuttaja, ulvilalainen Seppo Virtanen tunnetaan ympäri maakunnan ja yli puoluerajojen persoonana, jonka suorasukaisuus saattaa joskus jopa pelottaa. Mies on kuitenkin mainettaan leppoisampaa juttuseuraa, jos kanssakeskustelija vain jaksaa puhua yhtä suoraan kuin Virtanen ja seurata, härnääkö mies tahallaan katsoakseen miten keskustelijan kantti riittää vai onko kyseessä aito asia. Vuosien varrella erilaisissa poliittisissa koukeroissa marinoitunut Virtanen on kova vastapuoli ja hallitsee pelin, mutta saa myös aikaiseksi. Tämä on tullut monessa todettua eikä yli 40 vuoden poliittista uraa tee kukaan, ellei ole innostuksen ja aatteen palon lisäksi osaamista, taitoa ja kansalaisten luottamusta. Vuoden 1976 kunnallisvaaleissa Virtanen oli jo ehdokkaana ja vuodesta 1981 lähtien hän on istunut Ulvilan valtuustossa. Viime kauden lopulla hän päätti valtuustotyöskentelynsä eikä enää lähtenyt ehdolle kunnallisvaaleissa.

Näihin vuosiin mahtuu lukemattomia erilaisia luottamustoimia niin kunnan kuin maakunnankin tasolla ja niistä ansioista tasavallan presidentti myönsi Virtaselle kesäkuussa kunnallisneuvoksen arvonimen. Ulvilassa on nyt neljä kunnallisneuvosta, Virtasen lisäksi Samuli Jokinen, Liisa Raita sekä Jouko Vuohiniemi.

Sosialidemokratia iskostui pikku-Seppoon jo isän kanssa Porin Työväentalolla Torpalla käydessä ja vielä nytkin Harjunpään Työväenyhdistystä yli 40 vuotta johtanut Virtanen hoitaa Harjunpään työväentaloa. Mukavaa pientä puuhaa kuulemma.
Suomen demokratia on nojannut pitkälti maallikkojärjestelmään myös kunnallishallinnossa, josta moni asia on sitten siirtynyt viranomaisten järjestettäväksi.

- Esimerkiksi verolautakuntaa ei enää ole ollut aikoikin. Se oli paikka, jossa silloiset ykköspoliitikot istuivat ja muistan, kun eräänä kesänäkin kokoustettiin 52 kertaa, kertoo Virtanen.

- Valtuusto on mielestäni se kaikkein tärkein paikka, vaikka tuntuu, että sitä ei enää niin arvosteta. Siellä tehdään ne paikalliset, ihmisten kannalta merkittävimmät päätökset. Ennen valtuuston kokouksiinkin tultiin muuten aina puvuntakki päällä ja kesäkuumalla puheenjohtaja antoi erikseen luvan ottaa takin pois, muistelee Virtanen.

Paikallisuus korostui myös Virtasen työssä Uuden Ajan ilmoitusmyynnissä, jonne tie 1990-luvun alussa kulki mm. Rauma-Repolan, Outokummun ja Rosenlewin kautta.

- Olin Uuden Ajan asiamiehenä vuodesta 1972, ja ilmoitusmyyjän töistä jäin periinkin kertaan eläkkeelle, niin mukavaa se oli, naurahtaa Virtanen.

- Uuden Ajan, niin kuin muidenkin sanomalehtien merkitys on vähentynyt, mutta silti ne ovat tärkeitä. Suurten ikäluokkien viestintävälineet säilyvät kyllä jatkossakin ja Uusi Aika pärjää lehtenä mille tahansa lehdelle. Ihmisillä on paikallisuus veressä, se pitää muistaa niin lehdissä kuin päätöksenteossakin, sanoo Virtanen.

Tulevien eduskuntavaalien osalta demareilla näyttää hyvältä, myös Satakunnassa.
- Suomen hallitus ei ole osannut hoitaa asioita ja se näkyy kannatuksessamme. Toki tuntuu, että mekin puhumme välillä liikaa teoriaa emmekä tee tarpeeksi. Ja järjestörakenteemme, se kaipaisi vihdoin uudistusta, moni puoluesihteeri on sitä yrittänyt, mutta tuloksia ei ole näkynyt, sanoo Virtanen.

Maakuntauudistukseen Virtanen suhtautuu epäillen.
- Porin alueen ison kuntaliitoksen kaatuminen harmittaa nyt erityisen paljon, kun ollaan rakentamassa maakuntahallintoa. Ihmettelen, mistä löytyy osaamista ja aikaa maakuntapäättäjille, he ovat todella ison pestin edessä, jos tämä toteutuu, sanoo Virtanen.

- Ulvilassa olemme onnistuneet aina nostamaan nuoria mukaan päätöksentekoon, vaikka me vanhatkin olemme jatkaneet. On parempi lopettaa itse, kun on vuosikaudet ollut politiikan ytimessä, summaa tuore kunnallisneuvos Virtanen.

Katri Kujanpää

1.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva