Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SuomiAreenassa demareiden puoluepäivä maanantaina

Kuva: SuomiAreenassa demareiden puoluepäivä maanantaina

Ensi viikolla Porissa järjestettävä SuomiAreena kokoaa jälleen yhteen suomalaisen yhteiskunnallisen keskustelun ja keskustelijat. Tapahtuman pääteemoina tänä vuonna ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus.

Porin torille ja kävelykadulle levittäytyvällä Kansalaistorilla on esillä yli 60 toimijaa, juuri ne, joiden teot tai tekemättä jättämiset, edut tai niiden muutokset koskettavat suomalaisia ja herättävät keskustelua. Kansalaistorilla ovat mukana niin maakuntauudistus, poliisi, tuli, pelastusviranomaiset, autokoulut, apteekkarit, Euroopan Unioni, kansalaisjärjestöt, eläkeläiset, oppilaitokset, kirkko, ammatti- ja edunvalvontajärjestöt kuin puolueet, Kela ja Veikkauskin.

Suomalainen ei pidä tyrkyttämisestä, mutta kannattaa avoimesti kuulla, mitä kullakin toimijalla on asiaa. SuomiAreena on oiva paikka sivistää itseään ja kuulla ajankohtaisista asioista, toimijat ovat liikkeellä keskustelun, eivät messutyyppisen tuotteiden tyrkyttämisen hengessä. Aikaa Kansalaistorin kiertämiseen kannattaa varata reilusti, ainakin muutama tunti vierähtää, kun käyt kaikki teltat läpi, juttelet, kyselet ja kuuntelet ja jos joku asia ei ole juuri sinulle sillä hetkellä ajankohtainen, osallistu vaikka erilaisiin kilpailuihin tai nappaa tuliaiskarkkeja mukaan kotiin.

Maanantai 16.7. on SDP:n puoluepäivä, jolloin aamun voi aloittaa tapaamalla puheenjohtaja Antti Rinteen puolueteltalla klo 10. Puolueteltta sijaitsee Porin torilla MTV:n lavan vieressä.!p Maanantaina tapaat teltalla myös kansanedustajat Maarit Feldt-Rannan, Timo Harakan ja Pilvi Torstin sekä puoluesihteeri Antton Rönnholmin.

Rönnholm kertoo SuomiAreenan olevan tärkeä paikka kesäiselle yhteiskunnalliselle keskustelulle.

- SDP:ltä mukana on paljon puolueen johtoa ja kansanedustajia. Tapaamme ihmisiä kesäisen rennoissa tunnelmissa Porin hienossa miljöössä ja haluamme kuulla näkemyksiä ja terveisiä, kertoo Rönnholm.

SuomiAreena on kasvanut vahvasti ja viime vuosina puolueet joutuvat tosissaan kilpailemaan siitä, että saavat sanomansa esille.

- Tänä vuonna erityinen haaste on suurvaltajohtajien kokous Helsingissä samaan aikaan kuin SDP:n puoluepäivä. Kaiken kiireen keskellä Suomessa olisi tilausta hitaammalle ja pohdiskelevammalle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Toivon, että sellaista saadaan lisää, Rönnholm jatkaa.

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta tavattavissa puolueteltalla joka päivä.

- Olen Suomi Areenassa koko viikon. Mielestäni puolueen varapuheenjohtajana on tärkeää kiertää säännöllisesti koko maata ja tavata ihmisiä ja kuunnella heidän ajatuksiaan ja tuntojaan, pysyä ajan tasalla siitä mitä ihmiset juttelevat. SuomiAreena on hieno tapahtuma, jossa voi osallistua keskusteluihin, keskustella kansalaisten kanssa ja kuunnella myös muita ja oppia uutta, kertoo Feldt-Ranta.

Katri Kujanpää

11.7.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva