Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin asuntomessuilta löytyy myös kohtuuhintaisia taloja

Kuva: Porin asuntomessuilta löytyy myös kohtuuhintaisia taloja

Karjarannan asuntomessut avautuivat viime perjantaina. Messujen teemana toimii ” Asuminen läpi ihmiselämän”. Alue on suunniteltu yhdistämään eri sukupolvien tarpeita. Käytännössä se näkyy moninaisten omakotitalojen, rivitalon, päiväkodin ja vanhusten palvelutalon tiiviinä yhteisönä.

Suomessa asuu tutkimusten mukaan Euroopan tyytyväisimmät asukkaat. Erityisen tyytyväisiä ihmisiä löytyy etenkin messualueilta. Näin sanoo Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala. Vuodesta 1966 toimineet asuntomessut ovat aina hakeneet parempaa elämänlaatua ja pyrkineet rakentamaan asuntoja, joista ei tarvitse muuttaa pois.

- Asuminen monimuotoistuu ja tiivistyy. Tavoitteemme on, että tänne Poriin tulee maailman paras asuinalue. Teemme jatkuvaa tutkimustyötä ja tästäkin saamme asukasbarometrin vuonna 2020. Sitten tiedämme, miten olemme onnistuneet, sanoo Tuomaala.

Porin kaupunki on kaavoittanut ja tehnyt messualueelle infrastruktuurin. Samoin tehtiin vuonna 1975, edellisten asuntomessujen aikaan Pormestarinluodossa. Silloin keskityttiin lähinnä asuntoihin, kun nyt tärkeässä osassa ovat myös palvelut. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on syystä ylpeä kolmen vuoden projektista ja odotukset ovat korkealla.

- Meillä on edelleen vuoden 1988 loma-asuntomessujen kävijäennätys hallussamme. Toivomme siis kaupunkiin tulevan niitäkin, jotka eivät ole ennen täällä käyneet. Tarjoamme vieraille mm. viikolla 29 kaikille maksuttoman joukkoliikenteen, sanoo Luukkonen.

Messualueella korostuvat tiiviit ja tehokkaat pihat. Sieltä puuttuvat suuret nurmikkoalueet, isot pensaat tai omenapuut. Ne on korvattu terasseilla ja kivetyksillä. Valmistuneita taloja on joka lähtöön, kalliita, mutta myös kohtuuhintaisia, jotka voi ajatella olevan tavallisen palkansaajankin ulottuvilla. Ääripäissään toisistaan ovat mm. talo Lintula, joka edustaa ”amerikkalaista bungalowtyyppistä asumista balilaisella twistillä”. Avara ja valoisa talo on suunniteltu kahdelle aikuiselle. Samoin on Goto Gloria, jonka kaikki 77 neliötä on laskettu taloudellisesti ja tehokkaasti. Siinäkin on isot ikkunat ja ylellisyytenä pihasauna luonnonkivikatteella.

- Ihan jokirannan tuntumasta löytyy niin ikään kohtuuasumista edustava kaksikerroksinen rivitalo Jokisimpukka, jossa on asunnot seitsemälle taloudelle. Asuntokokonaisuuteen kuuluvat lämmitetyt autotallit ja venepaikat. Näköala joelle ei maksa mitään, mutta näkyy tontin hinnassa, kertoo asuntojen esittelijä Ville Majasaari.

Kokonaisuutena messualue on aiempia vuosia pienempi, mutta siltä se ei tunnu kävellessä kohteita ympäri. Alueella on näytteilleasettajia runsaasti, kahviloita, jäätelökioski ja penkkejä niitä tarvitseville. Karjarannan tehdasalue on kokenut täydellisen muodonmuutoksen, eikä huonompaan suuntaan. Messualue on kivenheiton päässä keskustasta, lähellä kaikkea. Tulevilla asukkailla on myös suorastaan ylelliseltä tuntuva suora siltayhteys luotojen maisemiin ja lenkkipoluille.

Leea Pennanen-Salli

11.7.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva