Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Parkanon asema on tärkeä myös Kankaanpäälle

Kuva: Parkanon asema on tärkeä myös Kankaanpäälle

Viitisenkymmentä kilometriä Kankaanpäästä koilliseen, reilun puolen tunnin automatkan päässä sijaitseva Parkanon asema on pohjoissatakuntalaisille nopein reitti niin pohjoiseen kuin etelään. Aamun klo 6.20 lähtevä Pendolino vie matkalaisen vaihdotta Helsinkiin kahdessa tunnissa ja 24 minuutissa ja seuraava klo 7.24 lähtevä vuoro vielä neljä minuuttia nopeammin. Lappeenrantaan ja Ouluun pääsee parhaimmillaan yhdellä vaihdolla reilussa neljässä tunnissa.
Saavutettavuuden näkökulmasta pieni asema Luoteis-Pirkanmaan ja Pohjois-Satakunnan rajalla on olennainen ja tämä tiedetään hyvin molemmin puolin maakuntarajaa.

- Parkanon asema on meille keskeinen yhteys Helsinki-Seinäjoki kasvukäytävälle sekä henkilöliikenteen että tavaraliikenteen kannalta. Myös ulkomaan matkailun kannalta Kehäradan mahdollistama yhteys Helsinki-Vantaan lentokentälle on tärkeä, kertoo Kankaanpään elinkeinojohtaja Marko Rajamäki.

- Koska asemalle on kuitenkin matkaa, olemme ryhtyneet selvittämään uusia innovatiivisia ratkaisuja henkilöliikenteen toteuttamiseksi Kankaanpää-Parkano -yhteysvälillä. Kyseeseen voisi tulla vaikkapa automatisoidun liikenteen pilottikokeilu, pohtii Rajamäki.

- Emme myöskään voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan tavaraliikenteen osalta. Esimerkiksi Pori-Parkano-Haapamäki-radan yhteysväli on maakuntakaavoissa olemassa valmiina ratakäytävänä ja valtion omistuksessa. Radan käyttöönotto ei edellytä raskasta kaava- ja lunastusprosessia, jonka tuskaisuus uusien väylähankkeiden kohdalla tiedetään. Tavaraliikenteen siirto PPH-ratayhteydelle ja laajemminkin poikittaisille ratayhteyksille vapauttaisi kapasiteettia pääradalla, visio Rajamäki tulevaisuutta.

- Yhteisrintamassa Parkanon kaupungin ja muiden kanssa haluamme ajaa pysähtyvien vuorojen lisäämistä, kärkitavoitteena Helsingistä pohjoiseen klo 15.14 lähtevän ja Tampereelta klo 17 jatkavan junan pysähtyminen myös Parkanossa, Rajamäki toteaa.

Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma tekee hartiavoimin töitä aseman eteen ja on jatkuvassa vuoropuhelussa VR:n kanssa.

- Vuonna 2017 matkustajamäärä kasvoi 14 % verrattuna edelliseen vuoteen, ja se oli VR:n tilaston mukaan 99 000 matkustajaa. Lisäksi siihen tulevat Niinisalon varusmiehet, jotka eivät kirjaannu millekään tietylle asemalle, kertoo Heiniluoma Parkanon aseman matkustajamääristä.

Myös Satakuntaliitto on vahvasti mukana ylimaakunnallisessa edunvalvonnassa yli maakuntarajojen.

- Tunnistamme ja tiedostamme Parkanon aseman merkityksen erityisesti Pohjois-Satakunnan alueelle ja teemme töitä sen eteen, että henkilöliikenne säilyy ja paraneekin tulevaisuudessa, maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä kertoo.

Katri Kujanpää

27.6.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva