Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kun unelmat toteutuvat

Kuva: Kun unelmat toteutuvat

Minna Sairasen ei ole tarvinnut ratsastaa enää vuosikymmeniin öljysäiliön päällä kuvitellen, että se on hevonen. Säiliö ottaa edelleenkin vieraat vastaan heti portilla, vanhassa paikassaan entisöitynä ja sen kyljessä lukee Natalia, joksi talon lapset sen nimesivät oman hevosen puuttuessa. Kolmen vuosikymmenen jälkeen Minna on oman hevostallinsa toimitusjohtaja.

Kuva: Minna Sairanen (vasemmalla), tallityttö Hanna Lukka ja Miina-poni.

Ensimmäinen hevonen hankittiin Sairasen maatilalle, kun Minna oli yhdeksänvuotias. Aikuisena hän muutti kaupunkiin, aloitti vastaavan pieneläinhoitajan tehtävät, mutta hevoset oli jätettävä Pinomäkeen. Alkoi jatkuva autoralli.

- Joka aamu ennen työpäivää Porin eläinlääkäripalvelussa ajoin talleille, syötin, siirsin hevoset ulos, ratsastin niillä ja tyhjensin lannat karsinoista. Sitten töihin ja sieltä taas takaisin talleille. Aika rumbaa se oli ja bensaa paloi, kertoo Minna.

Töissä käyvät vanhemmat auttoivat minkä voivat. Sattui kuitenkin onnenkantamoinen. Minna ja vanhemmat vaihtoivat keskenään kotia ja niin hevostyttö pääsi avomiehensä Jari-Pekan kanssa takaisin kotimaisemiinsa rakkaiden hevostensa läheisyyteen. Minna sai mahdollisuuden jatkaa hänelle tärkeää suvun tilan toimintaa, olihan hänellä tukena myös maatilatalouden perustutkinto ja maaseutuyrittäjän tutkinto.

Vanha talli oli toimiva, mutta auttamattoman vanhanaikainen ja haave tilan tarjoamisesta hoitohevosille antoi ajatuksen oman yrityksen perustamisesta. Meringe Oy:n omistajiin liittyivät myös hänen vanhempansa Oili ja Seppo Sairanen.

- Koko projektiin meni viisi vuotta, joista muutama pelkästään Ely-keskuksen tukipäätöksiä odottaessa. Kun ne lopulta olivat kielteisiä, päätettiin ottaa lainaa ja sillä rakennettiin uudet tilat kahdeksalle hevoselle, kertoo Minna ja esittelee ylpeänä uutuuttaan hohtavaa talliaan.

Kaikki on kuitenkin tehty Eviran vaatimusten mukaan ja viimeisen päälle. On koneellinen ilmastointi, suihkutilat, satulahuoneet ja sosiaaliset tilat. Vieressä sijaitseva lantala on korkea kuin kirkko. Sinne pitää päästä traktorilla. Elämä on nyt helpompaa, kun hevoset ovat lähellä ja eläkkeellä oleva isä käy päivisin ruokkimassa ne.

Meringe Oy:n uudella tallilla vietettiin avoimien ovien päivää 16.6.

Leea Pennanen-Salli

20.6.2018 10:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva