Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hellettä

Kuva: Hellettä

Ainutlaatuinen sääilmiö on iskenyt Suomenniemelle. Hellettä tuntuu vaan piisaavan ja piisaavan. Nyt ei passaa valittaa eikä puhua koulujen kesälomien alkamisajan siirtämisestä. Ei ole miesmuistiin ollut tällaista toukokuuta. Melkoisen hyvän talven jälkeen jäi ikään kuin kevät kokonaan välistä ja pukkasi säiden puolesta kesän päälle saman tien. Mahtavan upeaa kerta kaikkiaan. Tämä aika vuodesta on muutenkin viimeisen päälle kaunista, kun luonto näyttää parhainta osaamistaan. Luonto täyttää ihmiskunnan akut ihan itsestään ylimääräisellä energia-annoksella.

Hellettä on piisannut myös Sote- ja maakuntauudistusrintamalla. Nythän tilanne näyttää melkoisen selkeältä siinä mielessä, että uudistus ei valtakunnan tasolla toteudu suunnitellussa aikataulussa ja maakuntavaalit todennäköisesti käydään ensi keväänä eduskuntavaalien yhteydessä. Luojan kiitos nyt todellakin näyttää siltä, että järjen ääni alkaa voittamaan eritoten maakuntavaalien ajankohdasta puhuttaessa. Voidaanko nyt siis puhua samalla meidän demarien sulan hattuun saamisesta, koska olemme jo pidemmän aikaa kritisoineet uudistusten aikataulua. Yksinkertaistettuna voidaan varmasti todeta aikataulun venymisen olevan eduksi koko Suomen kansalle.

Nyt pitää kuitenkin muistaa myös se seikka, että myöskään me demarijoukot emme ole uudistusta vastaan. Olemme koko ajan painottaneet uudistuksen kunnon kivijalan rakentamista ja realistista aikataulua. Soteuudistuksesta puhuttaessa pitää myös korostaa, ettei kyseinen uudistus tule koskaan valmiiksi. On pidettävä koko ajan mielessä rakentava arviointi ja pystyttävä reagoimaan muutoksiin lyhyemmälläkin aikaperiodilla.

Kovasti pitää kuitenkin ihmetellä hallituspuolueiden pitkään kestänyttä lapsenomaista uskoa uudistuksen toteutukseen aikataululla, jolle ei ollut olemassa edes lainopillisia perusteita. Onkin mielenkiintoista seurata hallituksen toimintakykyä ja yhteen hiileen puhaltamista tästä eteenpäin. Hyvin ennustettavissa on varmasti jonkinasteisten säröjen ilmestymistä hallituskoalition pelikirjaan. Todennäköistä onkin, että tuleva politiikan syksy sisältää varovaista päätöksetöntä ajelehtimista kohti ensi kevään vaaleja.

Mitä aikataulujen venyminen ja asioiden siirtyminen sitten tarkoittaa sosialidemokraattiselle Satakunnalle ? Meillähän oma Sata-Sote projektimme on edennyt liikuttavan yksimielisyyden ja harmonian vallitessa määrätietoisesti eteenpäin. Nyt näenkin satakuntalaisena päättäjänä, että on ehdottomasti pidettävä huoli Sata-Soten etenemisestä kohti päämäärää sillä vahvalla luottamuksen tasolla, joka on saatu luotua parin viime vuoden aikana. Satakunnalla on paikka ja mahdollisuus näyttää esimerkkiä oman sotemallin rakentamisessa. Maakuntavaalien siirtyminen tulevaisuudessa kauemmas antaa omalta osaltaan hyvän keskittymisrauhan Sata-Soten työstämiseen.
Yllättävän vähälle huomiolle on tässä helteisessä politiikan keskustelussa jäänyt keskustelu eduskuntavaalien läheisyydestä. Seuraavissa eduskuntavaaleissa tosiasiassa mitataan todellinen poliittinen kannatusjakautuma. Yleensä, kun vaaleihin on enää vajaa vuosi jäljellä, on herääminen ja aktiivisuus ollut huomattavasti innokkaampaa. Olen toki pongannut muutaman isomman koko aukeaman jutun maakuntalehden sivuilla.

Oikein mukavaa ja helteistä sosialidemokraattisen kesän jatkoa ! Yhdessä olemme vahvoja.

Harri Lehtonen

Kirjoittaja on Satakunnan sosialidemokraattien puheenjohtaja. 

30.5.2018 08:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva