Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Karttalaukun kantajana

Kuva: Karttalaukun kantajana

Ken tietä kulkee, on tiensä vanki, vapaa on vain umpihanki. Tähän lainattuun viisauteen sisältyy kiteytettynä se lähtökohta, jonka pohjalta lähdin kotikaupunkini historian ensimmäisenä puolipäiväisenä kaupunginhallituksen puheenjohtajana luomaan uuden tehtäväni ensimmäisiä karttamerkintöjä.

Minua edeltävien toimijoiden kokemuksia kuunnellen minulle oltiin hyvin arkiseen ja realistiseen tapaan opastettu, että nyt puheenjohtajana et ole koskaan yksin, vaan olet aina yksin kun tilanteet  ympärilläsi muuttuvat jatkuvasti.

Oli siis tuo armeija-aikojen muisti hyvin tallella, että sinä ladun tekijänä olet se, joka viimekädessä teet reittisuunnitelmat ja johdat joukkoja edestä, mutta vahingon sattuessa olet myös todennäköisesti sama henkilö, joka pyritään poistamaan ladulta ensimmäiseksi.
Näinhän tämä käytännössä toimii, joskin olen ladulla ja sen merkintöjä tehdessäni viihtynyt erinomaisesti. Tosin luonnollista on, että osa olisi jonkun nousun jättänyt nousematta taikka pysähtynyt pidemmäksi aikaa karttaa lukemaan helpomman reitin löytämiseksi.

Olennaisinta tässä kuitenkin on ollut uuden kulttuurin omaksuminen, jossa virkajohtamisen rinnalla on haluttu lain hengen mukaisesti korostaa luottamusmiesten asemaa vahvistamalla poliittista johtoa osa-aikaisella palkkauksella.

Tehtävän olennaisin osa piti sisällään erilaisten yhdyskuntasuhteiden ja poliittisen päätöksentekokoneiston yhteydenpitoa sekä selkeää poliittisen johdon hallitsemista. Kuitenkin on ollut hieno huomata, että nimenomaan poliittisen johdon avaukset ja mielipiteet on koettu paljon virkamiesavauksia vaarallisempina..?

Ei sillä, että sekaannusta olisi haettu, vaan luonnollista oli uuden kulttuurin vieras maku, jossa joku jo laajasti otti kantaa ohjaten myös tulevaa virkamiesvalmistelua, mikä luonnollisesti on osa poliittisen päätöksenteon korostamista.

Meillehän tämä kaikki on uuden opettelua, mutta myös on hieno huomata käytännössä, miten vieraatkin aiheet saavat uusia kiinnostuneita, kun virkamiesvalmistelun ohella myös poliittiset kannanotot ja keskustelun avaukset voivat tulla paremman ajankäytön mahdollistamana meiltä luottamushenkilöiltä.

Rakentavaa keskustelukulttuuria toivoen ja samalla muistuttaen, ettei hyvänkään suunnistajan kartta vastaa aina kaikkia maaston muuttuvia mahdollisuuksia!

Kalle Leppikorpi

Kirjoittaja on Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja (sd). 

25.4.2018 08:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva