Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lähes puskista suoraan eturiviin

Viime kevään kuntavaaleissa ensikertalaisena komealla äänimäärällä lähes puskista Porin kaupunginvaltuustoon valittu Sinikka Alenius (sd) on tehnyt nopean nousun lähelle poliitikkojen eturiviä, vaikka hän itse odotti jäävänsä takariviin.

 

Sinikka Alenius sai vaaleissa hieman yli 400 ääntä, mikä on ensikertalaiselle hyvä tulos. Nyt hän on valtuuston lisäksi mm. Porin kaupunginhallituksen varajäsen, sivistyslautakunnan jäsen sekä kaupungin suurimpiin omistusyhtiöihin kuuluvan Porin Yh-Asunnot Oy:n hallituksen jäsen.

- Oletin, että jäisin aluksi valtuutettujen takariviin, mutta olen iloinen, että olen saanut hyvän vastaanoton ja myös vastuuta. Olen saanut kannustavaa palautetta myös kuntalaisilta, hän sanoo nyt, kun vaaleista on kulunut vuosi.

Porin perusturvan vammaispalvelutoimistossa sosiaalityöntekijänä työskentelevä Alenius ei ole kuitenkaan mikään untuvikko järjestöelämässä. Hän on mm. Porin Ensikotiyhdistyksen puheenjohtaja sekä Porin kunta-alan sos.dem. yhdistyksen varapuheenjohtaja.

- Politiikkaan minut saivat lähtemään työssä näkemäni ongelmat, joita vähävaraiset joutuvat kokemaan. Tilanne on koko ajan heikentynyt. Kun vielä kymmenen vuotta sitten asiakaskäynneillä ei juuri puhuttu rahasta ja sen puutteesta, ovat toimeentulon ongelmat nyt päällimmäisiä aiheita.

- Koko ikänsä palkkatyötä tehneillä ikäihmisillä ei ole aina varaa ostaa eläkkeistään lääkkeitä puhumattakaan pelkän kansaneläkkeen varassa elävistä. Ja monella aivan tavallisella lapsiperheelläkin on toimeentulo-ongelmia. Suomi on viime vuosina eriarvoistunut voimakkaasti, hän pohtii.

Jukka Vilponiemi

Lue lisää keskiviikon Uudesta Ajasta tai näköislehdestä. 

18.4.2018 08:39

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva