Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kepu ja kokoomus ovat Porissa huonoja häviäjiä

Porin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Tapio Huhtasen (kesk) ilmoitus eron pyytämisestä varapuheenjohtajan paikalta ja koko kaupunginhallituksesta on osoitus siitä, että hän ja koko keskustan ryhmä ovat huonoja häviäjiä. Kiukuttelullaan he tekevät seuraa kokoomukselle, joka viime kevään kuntavaalit hävittyään osoittaa mieltään kiukuttelulla kuin lapset hiekkalaatikolla.

 

Noormarkun Shellin kahviosta tuli viime viikolla merkittävä paikka, kun Tapio Huhtanen oli kutsunut osan paikallista mediaa tiedotustilaisuuteen, jossa hän ilmoitti eroaikeistaan. Uutta Aikaa ei tuohon tilaisuuteen kutsuttu.

Huhtanen oli purkanut paikalla olleille toimittajille tuntojaan ja ilmoittanut, että hän pyytää eroa kaupunginhallituksesta henkilökohtaisiin syihin vedoten. Henkilökohtaisiin syihin kuuluvat ainakin Porin kaupunginvaltuuston äänestys Ahlaisten tuulivoimakaavasta, jossa keskusta oli hävinneellä puolella, sekä viimeviikkojen kiistely Porin koulujen iltiskerhoista, joissa Huhtasen keskusta taas oli voittaneella puolella. Siinä hänen arvostelunsa taas kohdistui menettelytapaan.

Yhtä kaikki, Huhtasen kohteena ovat ennen kaikkea sosialidemokraatit ja valtuuston punavihreä enemmistö, joka muodostui kuntavaalien jälkeen, ja johon hän ei sanojensa mukaan luota. Neuvottelujen seurauksena demarit saivat värisuoran, ja koalitio sai muutenkin vahvan edustuksen Porin luottamuselimissä.

Vaalitappio oli tuolloin kokoomukselle niin suuri järkytys, että ryhmän toiminta halvaantui ratkaisevalla hetkellä, kun piti neuvotella paikoista. Vaalivoittaja SDP tarjosi neuvottelukättä niin kokoomukselle kuin keskustalle, mutta ne eivät käteen tarttuneet. Sen jälkeen olikin myöhäistä.

Kokoomus valitsi linjakseen kiukuttelun ja jarrumiehen roolin. Ryhmä ei lähtenyt mukaan demarien johdolla neuvoteltuun Pori-sopimukseen. Keskusta sopimuksen allekirjoitti, mutta taannoisen tuulivoimaäänestyksen jälkeen sekin irtaantui Pori-sopimuksesta, vaikka sopimukseen ei kirjattu tuulivoimasta sanaakaan.

Muut Pori-sopimuksen allekirjoittaneet ryhmät ovat edelleen mukana.

Jukka Vilponiemi

Lue lisää keskiviikon Uudesta Ajasta tai näköislehdestä. 

28.3.2018 08:53

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva