Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin Etelärannasta halutaan viihtyisä oleskelukeidas

Viime syksynä kesken jääneet rakennustyöt Porin Etelärannan viihtyisyyden parantamiseksi jatkuvat heti kun kelit sallivat. Rakennusmestari Jukka Latvan mukaan betonisen reunamuurin siistiminen ja alueen kivilaatoitus jäivät talven tullessa hiukan kesken. Tavoitteena on saada työt valmiiksi toukokuun loppuun mennessä.

 

Etelärannan Porin sillan puoleiseen osaan on tehty vesijohto- ja viemäritöitä, uusi valaistus ja uudet kaiteet.

- Alueen kivilaatoitus on ylämaan graniittia. Lisäksi olemme rakentaneet istuskeluportaat, joissa on kesällä mukava viettää aikaa. Alueelle tulee keväällä myös kukkaistutuksia, pensaita ja puita. Tarkoituksena on luoda rantaan viihtyisä oleskelukeidas. Nyt toteutettujen töiden kokonaiskustannusarvio on reilu miljoona euroa, Jukka Latva kertoo.

Etelärantaa kunnostetaan osana Porin teknisen palvelukeskuksen koordinoimaa Kohtaamisen paikat -hanketta. Laaja Jokikeskuksen yleissuunnitelma valmistui marraskuussa 2012. Yleissuunnitelman on laatinut suunnittelu- ja tarjouskilpailun voittanut konsulttitoimisto WSP Finland Oy yhteistyössä Porin kaupungin kanssa. Kokonaisuudessaan suunnitelma käsittää Etelärannan lisäksi Pohjoisrannan ja irjurinluodon viihtyisyyden ja toiminnallisuuden parantamistoimenpiteitä, joita toteutetaan pitkällä tähtäimellä pieni osa kerrallaan.

Suunnitelmaan sisältyy myös uusi kevyenliikenteen silta, joka ulottuisi Etelärannasta Kirjurinluodon kärkeen ja jatkuisi sieltä vielä Pohjoisrannalle. Sillan rakentamiskustannukset ovat kuitenkin sitä luokkaa, että todennäköisesti suunnitelma ei ihan lähivuosina toteudu.

- Etelärannan rakentamisen jatko on kiinni rahoituksesta. Työt etenevät heti, kun rahaa taas löytyy, Jukka Latva toteaa.

Maarit Kautto 

28.3.2018 08:38

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva