Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pyhäjärviseudulla odotetaan ratkaisua jätevesien purkupaikasta

Pyhäjärviseudulla Eurassa ja Säkylässä odotetaan Aluehallintoviraston ratkaisua siitä, mihin alueen jätevedet tulisi jatkossa laskea. Nyt ne menevät puhdistettuina Eurajokeen, jonka veden laatu kärsii. Monen mielestä jätevedet tulisi laskea muualle kuin Eurajokeen, joko putkea pitkin Kokemäenjokeen, Loimijokeen tai Selkämereen.

 

Kun Korkein hallinto-oikeus antoi ympäristöluvan JVP Eura Oy:n, Säkylän kunnan ja Apetit Oy:n jätevedenpuhdistamoille puhdistettujen jätevesien laskemiseksi edelleen Eurajokeen, se edellytti, että osapuolet laativat Aluehallintovirastolle selvityksen jätevesien purkupaikan siirtämiseksi pois Eurajoesta. Avin on määrä tehdä päätös jätevesien tulevasta purkupaikasta.

Selvitys valmistui viime vuoden loppupuolella, ja se on nyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston puitavana. Konsulttitoimisto Sweco Ympäristö Oy:n Säkylän kunnalle tekemän selvityksen mukaan vaihtoehdot ovat jätevesien laskeminen edelleen Eurajokeen tai purkuputken rakentaminen joko Kokemäenjokeen, Loimijokeen tai Selkämereen.

Vaihtoehdot jakavat mielipiteitä, mutta yhä useampi on sitä mieltä, että putki muualle on parempi vaihtoehto kuin jätevesien lasku Eurajokeen. Euran kunta ei ole virallisesti ottanut kantaa asiaan, mutta JVP Eura vastustaa purkuputkea.

Konsulttiselvityksessäkin todetaan, että kymmenien kilometrien purkuputki esimerkiksi Kokemäenjokeen ei ole kokonaistaloudellisesti paras vaihtoehto. Tehokkaimpana vaihtoehtona siinä pidetään nykyisten puhdistamojen parantamista.

Lue lisää keskiviikon Uudesta Ajasta tai näköislehdestä. 

21.3.2018 08:02

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva