Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lammin tuulipuistokaava Porin valtuustossa läpi äänin 32-27

Viisi vuotta jatkunut kiista Ahlaisten Lammin tuulipuistosta sai ainakin osaratkaisun, kun Porin kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana sitä koskevan osayleiskaavan äänin 32-27. Kaavan hyväksymistä kannattivat kokoomus, vihreät, enemmistö sosialidemokraattien ryhmästä sekä osa vasemmistoliitosta.

 

Kaavan hylkäämistä kannattivat perussuomalaiset, keskusta, kristilliset ja sinisten ryhmä sekä osa vasemmistoliitosta.

Demarien ryhmä teki aiemmin ryhmäpäätöksen kaavan hyväksymisen puolesta, mutta valtuuston kokouksessa ryhmän jäsenistä Jarno Joensuu, Markku Tanttinen, Martti Lunden ja Tiina Puska sekä varajäsen Noora Kinnunen äänestivät kaavan hylkäämisen puolesta.
Vastoin ryhmäpäätöstä äänestäneiden rangaistuksista päättää Porin sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön hallitus ja tarvittaessa vielä kunnallisjärjestön edustajisto.

Valtuuston äänestyksen jälkeen kaikki kaavan hylkäämistä esittäneet valtuutetut jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.
Äänestystä edelsi yli kolmetuntiseksi venynyt keskustelu, jossa etupäässä kaavan vastustajat yrittivät taivutella kaavan kannattajia muuttamaan mielensä osin tunteikkaissakin puheenvuoroissa.

Erityisesti perussuomalaisten ja keskustan puheenvuoroissa arvosteltiin sosialidemokraattien tekemää ryhmäpäätöstä. Keskustan ryhmä uhitteli myös sillä, että mikäli kaava hyväksytään, se harkitsee irtaantumista demarien johdolla neuvotellusta valtuustosopimuksesta, vaikka siinä ei Lammin tuulivoimakaavaa käsitelläkään.

Demarien valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Laulainen huomautti, että demarien ryhmässä päätös tehtiin demokraattisesti enemmistöpäätöksellä, mikä on ainoa kestävä tie politiikassa.

Valtuuston kokousta oli seuraamassa useita kymmeniä ahlaislaisia, jotka ovat vastustaneet kaavaa. He ovat myös ilmoittaneet valittavansa päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Kuntalaki antaa kunnille kaavoituksessa kuitenkin monopoliaseman, ja ellei menettelytapavirheitä ole tehty, voidaan valituksella lähinnä vain hidastaa hankkeen etenemistä.

Kaavan puoltajat ovat perustelleet Lammin tuulipuistohankkeen hyväksymistä erityisesti työllisyys- ja Porin elinvoimasyillä.

Satawind Oy ja A. Ahlström Oyj ovat suunnitelleet Ahlaisiin 14 tuulimyllyn rakentamista. Myllyjen rungot rakennettaisiin Technipin Mäntyluodon telakalla, jonne hanke toisi 50-60 henkilötyövuotta. Telakka odottaa hankkeesta päänavausta laajemmille tuulivoimamarkkinoille. Hankkeen suunnittelu Mäntyluodossa alkaa heti. Tuulipuiston toteutus edellyttää vielä rakennusluvan myöntämistä.

Porin kaupungille hanke toisi satojen tuhansien eurojen vuotuiset tulot mm. kiinteistöveron muodossa.

Jukka Vilponiemi

28.2.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva