Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Seesteisestä syksystä kiihkeään kevääseen

Porin valtuustokauden alku meni harmonisissa merkeissä. Kesällä työstetty Pori-sopimus ja sen jatkoksi rakennettu talousarvio saatiin pakettiin ilman sen erityisempää draamaa tai vääntöä. Tätä päätyi jopa media ihmettelemään, mutta selitys löytyy siitä, että uudistunut valmisteluprosessi osallisti kaikki osapuolet aiempaa laajemmin työskentelyyn. Konkreettisena esimerkkinä tästä oli se, että Porin talousarvio kuluvalle vuodelle hyväksyttiin yhdessä käsittelyssä, ilman ensimmäistäkään äänestystä.

 

Kevään vaaleissa valitun valtuuston ensikertalaisille, joihin itsekin kuulun, mennyt syksy oli positiivisella tavalla hämmentävä. Tätäkö tämä hankalaksi luonnehdittu kuntapolitiikka on? Missä suhmurointi, äänestysmaratonit, pitkäksi venyvät kokoukset ja riitely ryhmien kesken? Porin uusittu organisaatio toi ilmeisesti mukanaan myös uudenlaisen päätöksentekokulttuurin, jonka keskiössä on se, mikä on parhaaksi Porille ja porilaisille.

Uuden organisaation myötä myös lautakuntarakenne koki muutoksia. Kesällä aloittanut ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunta on syksyn ja talven mittaa tutustunut toisiinsa sekä ylipäätään monipuolisia asioita sisältävään toimialaan. Ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunnan asioista monet perustuvat suoraan lakeihin, joten tilaa varsinaiselle politikoinnille on varsin vähän. Tämä on näkynyt heti alusta lähtien hyvähenkisenä lautakuntatyöskentelynä.

Alkanut vuosi on tuonut toki mukanaan merkkejä siitä, että valtuusto- ja lautakuntatyöskentely eivät tule olemaan pelkkää yhteisen mielipiteen alleviivaamista. Vielä helmikuun aikana valtuusto saa käsiteltäväkseen kiistellyn ja tunteita herättävän Lammin tuulipuistoalueen kaavan. Asian tiimoilta onkin alkuvuoden aikana tullut yhteydenottoja suunnilleen saman verran, mitä edellisen koko vaalikauden aikana tuli työskennellessäni vapaa-aikalautakunnassa. Arvostan kaupunkilaisten yhteydenottoja todella paljon, sillä perinpohjainen perehtyminen päätettäviin asioihin edellyttää asian tarkastelua eri näkökulmista.

Toinen kevään tässä kevään korvalla keskustelua herättänyt asia on ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunnan listalle tuleva eläinlääkäripalveluiden yöpäivystyksen järjestäminen. Asia on nostattanut tunteita erityisesti eläimiensä hyvinvoinnista huolestuneissa kaupunkilaisissa. Porin ja lähikuntien edustajien muodostama ympäristöterveysjaosto käsittelee asiaa kokouksessaan tämän lehden ilmestymispäivänä.

Kevääseen tuo omaa väriään omalla kohdallani se, että politiikka ja urheilun parissa tapahtuva siviilityöni risteävät mielenkiintoisella tavalla SDP:n työryhmätyöskentelyn merkeissä. Saan vetää puolueen liikuntatyöryhmää, jonka tavoitteena on rakentaa puolueen liikuntapoliittista ohjelmaa. Liikunta linkittyy vahvasti hyvinvointiin sekä yhdenvertaisuuteen, joten koen tammikuussa startanneen työryhmätyöskentelyn erittäin mielekkääksi ja samalla todella tärkeäksi. Työryhmä koostuu monipuolisesta joukosta liikunta- ja urheilupuolen osaajia, joten odotukset sekä työskentelyn että tuotosten suhteen ovat korkealla.

Petteri Lahti

14.2.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva