Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin kh esittää Lammin tuulivoimakaavan hyväksymistä

Pitkään valmisteltu ja kiistelty Lammin tuulipuistohanke Porin Ahlaisissa on melkoisella varmuudella toteutumassa, sillä Porin kaupunginhallitus esitti maanantaina Lammin osayleiskaavan hyväksymistä äänin 7-4. Ratkaisevassa asemassa olivat sosialidemokraatit, jotka päätyivät puoltamaan kaavan hyväksymistä. Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa helmikuun lopulla.

 

Sosialidemokraattien valtuustoryhmä päätyi tiukan äänestyksen jälkeen puoltamaan Lammin tuulivoimakaavaa ylimääräisessä kokouksessaan viime torstaina. Ryhmän kanta perustuu erityisesti saatuihin elinvoima-, työllisyys- ja investointiselvityksiin.

- Kaavan valmistelussa on nyt huomioitu tapahtuneet muutokset ja esitettyihin kannanottoihin on saatu vastaukset. Esimerkiksi valtakunnallisten selvitysten perusteella tuulivoimaloista ei ole todettu syntyvän terveydellistä vaaraa asukkaille, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Laulainen.

Viime syksyn aikana kaavaan tehtiin muutoksia, ja mm. tuulimyllyjen määrää on vähennetty 18:sta 14:ään, ja myllyjen äänitasot on mitattu meluasetuksen arvojen alapuolelle. Myllyjen melu tulee olemaan Satawind Oy:n mukaan noin puolet pienempi kuin Peittoon tuulivoimaloiden, mutta uudet voimalan ovat silti tehokkaampia.

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on edellyttänyt, että rakennuslupavaiheessa tulee huomioida edelleen tarvittavat lisämittaukset ja välkkeen seuranta asukkaille mahdollisesti aiheutuvien haittojen vähentämiseksi.

Myönteinen päätös syntyi demariryhmässä tiukan ja useita tunteja kestäneen keskustelun jälkeen, ja asiaa pohdittiin kaikista näkökulmista, myös myllyjen vaikutuksista lähialueen asukkaille. Laulaisen mukaan myös kaavan vastustajilla oli perustellut näkemyksensä.

Puoltavaan kantaan vaikuttivat hänen mukaansa erityisesti hankkeen työllisyysvaikutukset sekä kokonaisvaikutus kaupungin elinvoimaan ja talouteen.

Lammin tuulipuistoin rakentaminen on noin 80 miljoonan euron investointi, jonka kotimaisuusaste on noin 50 prosenttia. Myllyjen runkoputkien rakentaminen tuo Technipin Mäntyluodon telakalle 50-60 työpaikkaa vuodeksi. Lisäksi luvassa on välillisiä työllisyysvaikutuksia. Technipin tavoitteena on tehdä tuulimyllyistä uusi liiketoimintamuoto.

Kaupungin kassaan hanke tuo merkittävästi tuloja. Pori Energian Sähköverkoille hanke tuo noin 500 000 euron liittymismaksut, ja siirtomaksuja kertyy toiminnan käynnistyttyä noin 300 000 euroa vuodessa. Kiinteistöveroa kaupunki saa arviolta 470 000 euroa vuodessa.

Jukka Vilponiemi 

5.2.2018 15:22

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva