Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Teennäinen tasa-arvo

Kuva: Teennäinen tasa-arvo

Seuratessani sivusilmällä viikonvaihteessa käytävien presidentinvaalien vaalikeskusteluja, saan väistämättä ähkyn kaikista kauniista arvoista, joiden yhteyttä tosielämään jää kaipaamaan. Eniten minua hämmästyttää myös edustamani puolueen hokema tasa-arvo ja sen soveltaminen julkiseen valtaan ja puoluepoliittisiin ohjelmiin. Olenkin pitänyt erityistä kirjaa niin kansallisen kuin paikallisen päätöksenteon osalta siitä, mitä tuo kaunis ajatus yhdenvertaisesta tasa-arvosta tarkoittaa näin yksittäisen kuntapäättäjän näkökulmasta.

Esimerkkejä on lukuisia, mutta annan teille lukijoille muutamia esimerkkejä, joissa kuvastuu kovimmalla tavalla se, että tässä tasaisessa tasa-arvo -hokemassa emme suinkaan elä sitä käytännössä ollenkaan, vaan olemme ajautumassa käytäntöihin ja prosesseihin, joita ohjailevat äänekkäät marginaaliryhmittymät julkisesti omaa pientä maailmaansa palvellen.

Hävyttömin esimerkki tasa-arvoisesta maailmastamme on ollut paikallisen kaavoitustyön takkuuntuminen lukuisiin valituksiin koskien kauppakeskuskaavaa Rauman ydinkeskustassa. Tässä yhdenvertaisessa maailmassamme, jossa merkittävät vetovoiman ja kaupallisen keskuksen kehittäjät pyrkivät yhteisen edun nimissä luomaan työtä ja toimeentuloa tiiviiseen ydinkeskustaamme, on osa ja erityisen pieni osa väestöstämme ottanut oman pienen maailmankuvansa käyttöön, näkemättä mitään positiivista vaikutusta yrittämisen tasa-arvoiselle kehittämiselle paikkakunnallamme.

Toisena hämmästyksen aiheenani on ihmisten ahdasmielisyys ja varsinainen kiero vastahankaisuus erilaisiin erityisryhmiin ja niiden asuntojen rakentamiseen jo olemassa olevien asuntoalueiden yhteyteen. Olen saanut muutamia suoranaisesti herjaavia yhteydenottoja muka sivistyneiltä kuntalaisilta siitä, miten kaupunginhallituksena olemme voineet ohjata mielenterveyskuntoutujien asumisyksikköä asuntoalueiden yhteyteen nauttimaan niistä tasavertaisista palveluista, joita me kaikki voimme yhteisesti tasa-arvon nimissä hyödyntää. Haluamme olla tasavertaisia ihmisiä keskenämme, kunhan saamme määritellä millaisilla verukkeilla tai puutteilla lähiympäristöämme voi asuttaa..?

Kolmantena huolenani on kilpailutussääntöjen rajaaminen kehitysvammaisten asumispalveluista, mitä omakin puolueeni on sokeasti vienyt eteenpäin. Meille niin sanotuille terveille on luonnollista, että kilpailutamme sähkösopimuksen, nettiyhteydet, kiinteistöhuollon, vakuutukset ja muut vastaavat saadaksemme parempaa palvelua edullisempaan hintaan. Nyt kuitenkin kansanedustajammekin ovat lähteneet rajaamaan kehitysvammaisten asumispalvelut kilpailutusten ulkopuolelle, jolloin kehittyvät puitteet ja harrastusmahdollisuudet mahdollisesti karkaavien hintojen ohella rajattaisiin pois kehitysvammaisilta ja heidän lähipiireiltään.

Ajatuksen saa myytyä helposti, jollei kerro kuulijalle, että markkinoiden jäädyttäminen kilpailutuksen ulkopuolelle taannuttaa myös kehitysvammaisten asumispalveluiden laadun kehityksen niin asumisolosuhteiden kuin välineistönkin osalta niin, että ainoa joka jatkossa kehittyy, on yrittäjälle jäävä kasvava kate ilman laadullista kehitysvammaista huomioivaa tasa-arvoista kohtelua.

Kohdellaan toiminnoissamme jatkossa toimijoitamme tasa-arvoisesti, vaikka emme päämäärästä olisikaan aina täysin samaa mieltä. Enemmän toimintaa ja vähemmän pehmeitä puheita!

Kalle Leppikorpi (sd)
Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja

25.1.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva