Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Elämään mahtuu muutakin kuin kaupungin asiat”

Kuva: ”Elämään mahtuu muutakin kuin kaupungin asiat”

Sosialidemokraattien kuntapolitiikan kärjessä vuosikaudet Harjavallassa toiminut paikallisen demariyhdistyksen puheenjohtaja Markku Rauta jätti kesällä kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan 24 vuoden ja 6 kuukauden yhtäjaksoisen kauden jälkeen. Nyt hän on on huomannut, että päähän mahtuu muitakin ajatuksia kuin kaupungin asiat. Rauta katsoo luottavaisesti Harjavallan tulevaisuuteen.

Demarit nostivat vaaleissa kannatustaan, joskin Raudan oma äänimäärä tippui. Hän varmisti kuitenkin valtuustopaikkansa. Vaaleja edelsi varsin kiihkeä jakso, kun kaupunginhallitus joutui puimaan silloisen kaupunginjohtajan Jaana Karrimaan ja kaupungintalon henkilöstön välisiä suhteita. Jupakka johti lopulta Karrimaan erottamiseen. Rauta oli kiistan polttopisteessä, ja hän sai osakseen sekä kehuja että ajojahtisyytöksiä. Rauta uskoo, että kiista vaikutti hänen omaan äänimääräänsä vaaleissa.

Vaalien jälkeen vaaleissa hävinnyt kokoomus ryhtyi Harjavallassa pelaamaan samanlaista peliä kuin Raumalla. Paikkoja jaettaessa kokoomuksen johdolla kerättiin muut puolueet demareita vastaan. Sen seurauksena SDP menetti kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikan, joka sekin oli vuosikymmenet kuulunut demareille.

– Olimme jo ehtineet sopia kokoomuksen kanssa neuvotteluista, kun tilanne ilmoitettiin meille. Kokoomus petti, sanoo Rauta.

Sosialidemokraatit säilyttivät Harjavallassa kuitenkin kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan ja vaalien mukaisen edustuksen hallintoelimissä. Kh:n johdossa on nyt Pirjo-Riitta Tuomela (sd).

Harjavallan Sosialidemokraattien puheenjohtajana Rauta jatkaa vielä ainakin tämän vuoden.


Pyöräily on ollut Markku Raudalle penkkiurheilun ohella rakas harrastus, johon on kuulunut myös jokasyksyinen leiri etelässä.

Jukka Vilponiemi

Lue lisää Markku Raudasta 25.1. Uudesta Ajasta

25.1.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva