Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Haatainen sai innokkaan vastaanoton Satakunnassa

Kuva: Haatainen sai innokkaan vastaanoton Satakunnassa

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen sai viikonvaihteessa Satakunnassa innokkaan vastaanoton, kun hän ulotti kampanjakiertueensa Raumalle, Poriin ja Kankaanpäähän.

Kuten koko kampanjansa ajan Tuula Haatainen puhui Satakunnassakin oikeudenmukaisen Suomen puolesta. Samasta asiasta kantaa huolta suurin osa suomalaisista.

- Ihmisten arkisia tuntoja ei pidä vähätellä. Ihmiset ymmärtävät, mistä maamme sisäinen turvallisuus syntyy. Turvallisuus koostuu arjen tavallisista asioista. Kun on työtä tai koulutuspaikka, katto pään päällä ja rahaa maksaa lapsen harrastuksesta, tuo se perusturvallisuutta elämään, hän sanoi.

Erityisesti häntä harmitti istuvan hallituksen työttömiä syyllistävä politiikka, jota se kutsuu aktiivimalliksi, vaikka kyse on paremminkin leikkausmallista.

– Minä presidenttiehdokkaana esitän myönteistä ja aktivoivaa mallia koulutuksen keinoilla. Oppivelvollisuusiän laajentaminen toiselle asteelle tarjoaisi nuorelle mahdollisuuden miettiä tulevaisuuttaan opinpolulla. Tulisipa kyseeseen lukio, ammatillinen oppilaitos tai työpaja ja opiskelu.

Sosialidemokraatit ovat esittäneet oppivelvollisuuden laajentamista ennenkin, mutta Tuula Haatainen nosti sen esiin työttömyysturvan leikkausmallin rinnalle myönteisenä vaihtoehtona.

Perinteisen sotilaallisiin tekijöihin pohjautuvan turvallisuusajattelun sijaan Tuula Haatainen on puhunut laajemmasta turvallisuudesta.

Uusia turvallisuusuhkia ovat hänen mielestään eriarvoistumisen ohella ympäristökriisit ilmastonmuutoksen seurauksina, eri uskontokuntien yhteentörmäykset, hallitsemattomat pakolaisvirrat ja joukkotuhoaseet.

- Ilmastonmuutoksen ja sotien seurauksista olemme saaneet jo esimakua pakolaisvirroista täällä Pohjolassakin. Ratkaisuna ei toimi, että laitamme rajat kiinni. Päinvastoin. Meidän on oltava aktiivisia niillä foorumeilla, joihin meillä on pääsy. Me tarvitsemme yhteistyötä Euroopan unionissa ja YK:ssa sekä ETYJ:ssä, hän painotti.

Jukka Vilponiemi

18.1.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva