Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vaalihumua

Kuva: Vaalihumua

SDP:ssä suoritettiin demokraattisesti jäsenäänestys omasta presidenttiehdokkaasta, ja voiton vei kansanedustaja Tuula Haatainen, jota Porin Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestökin tuki. Ensiasetelmat vaalia ajatellen ovat istuvan presidentin puolella. Ehdokkuudet alkavat olla selvillä. Sinisellä puolueella ei ole ehdokasta eikä taloudellisia voimavaroja. Paavo Väyrynen on itse asettanut itselleen vaihtoehdoiksi ehdokasuransa jatkumisen tai poliittisen toiminnan päättymisen. Veikkaan viimeistä vaihtoehtoa.

Kunnallisjärjestömme on tehnyt vaalityösuunnitelman 28.1.2018 käytävään vaaliin, ja ehdokkaamme Tuula Haatainen saapuukin Poriin ja Raumalle 13.1.2018. Silloin tavataan Porissa Eetun aukiolla ja Vuodenvaihteen juhlassa.

Tuulan taakse tulee saada innostunut tekijäporukka. Kehotankin puolueväkeä tekemään lyhyen kampanjan ajan töitä ja äänestämään ehdottomasti viimeistään vaalipäivänä. SDP:n tulee menestyä näissä vaaleissa paremmin kuin viime kerralla.

Maakuntavaalit ovat - jos ovat - lokakuussa 2018. Vaalien toteutuminen on epävarmalla pohjalla. Moni on sitä mieltä, että ne eivät onnistu, vaan ne olisi syytä yhdistää esimerkiksi tuleviin eduskuntavaaleihin 2019. Itse kallistun yhdistämiseen, koska vuoden sisällä meillä tulee olemaan neljät vaalit, jos ne kaikki suoritetaan erillisinä. Tuleeko vaaliväsymys, saadaanko aina maksimi määrä ehdokkaita? Turvataanko talous? Jokainen vaalikampanja maksaa puolueelle ja kunnallisjärjestölle sekä puolueosastoille. Pitää kuitenkin muistaa, että kunnallisjärjestön ja puolueosastojen päävaalit ovat kunnallisvaalit.

Hiljainen ehdokkaiden haku on käynnissä maakuntavaaleihin, ja toivonkin, että potentiaaliset henkilöt harkitsevat vakavasti ehdolle lähtöä. Puolueen on turvattava osuutensa tulevassa maakuntavaltuustossa. Porin ns. laskennallinen ehdokasmäärä tulevissa vaaleissa on neljäkymmentä.

Muistokivi. Monen vuoden ajan Poriin on pyritty saamaan vuoden 1918 muistokivi punaisten puolen tovereille, jotka menehtyivät aatteen puolesta taisteluissa tai vankileireillä nälkään. Meillä on tietoa menehtyneistä tovereista jopa valokuvien kera. Porin Käppärän hautausmaalle on haudattu suuri määrä pääasiassa nuoria miehiä, joita ei ole siunattu haudan lepoon. Nyt se tapahtuu.

Nämä henkilöt siunataan Käppärän hautausmaalla oman muistokiven juurella, ja uusi muistokivi sijoitetaan Keski-Porin kirkkopuistoon 18.7.2018 juhlallisin menoin.

Hankkeen toteuttajina ovat olleet yhteistyössä Porin Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ja Porin Vasemmistoliiton Kunnallisjärjestö. Toivomme, että molempiin tilaisuuksiin osallistuu omantuntonsa mukaisesti suuri satakuntalainen yleisö.

Onnittelut raumalaisille. Satakunnan Yrittäjät palkitsi Rauman kaupungin parhaana elinkeinopoliittisena kaupunkina Satakunnassa jo toistamiseen. Pitää myöntää, että Rauman kaupungin luottamushenkilö- ja virkamiesjohto ovat tehneet rohkeita valintoja ja päätöksiä. Samalla he ovat menestyneet.

Olen joissakin kahvipöytäkeskusteluissa todennut, että meidän porilaisten tulee tehdä opintomatka Raumalle. Eiköhän se tässä toteudu lähiaikoina.

Esa J. Wahlman

Porin sod.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja

23.11.2017 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva