Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Palautetaan oikeudenmukaisuus!

Kuva: Palautetaan oikeudenmukaisuus!

Viime viikolla julkaistiin SDP:n vaihtoehtobudjetti. Satoja tunteja ei ole mietitty ja tehty turhaan: noin 50-sivuisessa rutistuksessa on kyse vaihtoehdon tarjoamisesta hallituksen eriarvoistavalle politiikalle, jossa annetaan suurituloisille ja otetaan pienituloisilta.

SDP:n vaihtoehto osoittaa, että talouspolitiikka voidaan tehdä myös oikeudenmukaisesti ja tuloeroja kaventaen. Me puutumme köyhyyteen ja eriarvoisuuskehitykseen. Siinä missä keskustaoikeistolaisen hallituksen eurot jakautuvat yhteiskunnan suurituloisille, SDP haluaa vaihtoehdollaan varmistaa, että kasvu kuuluu kaikille - myös yhteiskunnan pieni- ja keskituloisille.

Kyse on ennen kaikkea talouspolitiikan valinnoista, viime kädessä arvovalinnoista.

SDP:n vaihtoehdossa palautetaan oikeudenmukaisuus. Peruisimme nykyhallituksen tekemät epäoikeudenmukaiset leikkaukset. Pääministeri Sipilä pyysi yhteiskunnan heikompiosaisilta, sairailta, työttömiltä, opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja lapsiperheiltä paljon. Tehdyt leikkaukset tuntuivat kovilta. Kun taloudellista kasvua jälleen on, pitäisi hallituksen ”lainaamat” eurot palauttaa niille, joiden vähästä on otettu paljon.

Siksi SDP palauttaisi oikeudenmukaisuuden perumalla hallituksen ajaman lomarahaleikkauksen. Pitäisimme kiinni pienituloisten perheiden saamasta lapsivähennyksestä. Torjuisimme eläkeläisköyhyyttä alle 1400 euroa kuukaudessa tienaavien eläkeläisten osalta nostamalla eläkettä 30 eurolla. Peruisimme myös hallituksen indeksileikkauksen eläkkeisiin, jolloin eläketulo kasvaisi 36 euroa kuukaudessa. Lisäksi eläketulovähennystä nostamalla!pSDP:n vaihtoehto lisäisi käteen jäävää tuloa pieni- ja keskituloisilla eläkeläisillä n. 100 euroa kuukaudessa.

Sipilän hallituksen perusturvan ja työttömyysturvan leikkaukset ovat olleet kovia. SDP tekisi indeksikorotukset normaalisti perusturvaan. Me emme heikentäisi työttömyysturvaa entisestään. SDP jättäisi tekemättä myös ns. aktiivimallin leikkauksen, joka merkitsee n. 32 euron leikkausta kuukaudessa työttömän perusturvaan - vanhojen leikkausten päälle. Peruisimme opiskelijoiden opintorahan 86 euron leikkauksen kuukaudessa, emmekä heikentäisi asumistukea entisestään kenenkään osalta.

SDP jättäisi säästämättä diabeteslääkkeiden korvauksista. Emme leikkaisi myöskään vanhusten palveluista. Haluaisimme turvata myös veteraanien palvelut, jotta kaikki oikeasti saisivat tarvitsemansa kuntoutuksen ja kotiin vietävät palvelut.

Pitäisimme myös koulutuslupauksen. Panostaisimme koulutukseen ja tutkimukseen. Investoisimme innovaatioihin ja alueelliseen kasvuun. Pitäisimme myös rakentamisen käynnissä infrahankkeilla ja homekiinteistöjen korjauksella.

Tämä kaikki on mahdollista juuri siksi, että peruisimme Sipilän hallituksen ylisuuret edut omille etupiireille. Vaikka palauttaisimme oikeudenmukaisuuden, silti meidän vaihtoehtomme velkaannuttaisi Suomea vähemmän kuin nykyisen hallituksen talouspoliittiset toimenpiteet.

Krista Kiuru

porilainen sd-kansanedustaja

23.11.2017 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva