Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin ensi vuoden budjetti sai suitsutusta kaikilta ryhmiltä

Kaupunginvaltuuston yksimielisesti hyväksymä Porin ensi vuoden talousarvio sai valtuuston pikavauhtia sujuneessa budjettikokouksessa maanantaina kaikilta ryhmiltä sellaista suitsutusta, johon Porissa ei ole yleensä totuttu. Sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Laulainen totesikin käsittelyn osoittaneen, että Pori pystyy todella uudistumaan.

 

Talousarvion valmistelu ja käsittely kaupunginhallituksessa oli tänä syksynä aluksi takkuinen johtuen samaan aikaan väännetystä valtuustosopimuksesta eli Pori-sopimuksesta. Vetovastuu on ollut nyt kevään vaaleissa suurimmaksi ryhmäksi nousseilla sosialidemokraateilla ja punavihreällä enemmistöllä, josta kokoomus ja perussuomalaiset irtautuivat Pori-sopimuksen yhteydessä.

Budjetin käsittely oli kaupunginhallituksessa kuitenkin lopulta yksimielistä, ja sama yksimielisyys sekä ryhmien välinen yhteistyöhalukkuus jatkui nyt myös kaupunginvaltuustossa.

Ratkaisevaa yhteistyössä oli paitsi se, ettei ensi vuonna nosteta tuloveroprosenttia, myös se, että valtuustoryhmät ovat voineet pitkin budjettikäsittelyä jo vaikuttaa sen sisältöön.

Lisäksi jo valmisteluvaiheessa otettiin huomioon toimialojen erityistarpeita kuten se, että sivistystoimiala sai jo kaupunginjohtajan esityksessä pyytämänsä 1,5 miljoonan euron lisämäärärahan, jolla turvattiin lasten kotihoidon tuen Pori-lisän jatkuminen sekä erityisesti peruskoulun ja lukioiden nykyisen tuntikehyksen riittävyys.

Arja Laulainen muistuttikin toimialaa siitä, että budjetti on yksiselitteinen: tuntikehykseen voidaan tehdä vain lisäyksiä, ei leikkauksia.
Laulainen puolusti myös Pori-sopimuksessa ollutta mainintaa siitä, että varhaiskasvatuksesta tehdään kokonaisvaltainen selvitys, jossa tulee pohtia myös siirtymistä vähitellen maksuttomaan varhaiskasvatukseen.

Laulainen lähetti hallintokunnille ja toimialoille viestin, että niillä on uudessa järjestelmässä entistä suurempi vastuu siitä, että määrärahat riittävät ja ne jaetaan oikein.

Jukka Vilponiemi 

14.11.2017 09:31

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva