Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Yhdessä tekeminen - vaatii paljon, antaa enemmän

Nyt voi huokaista ja keskittyä myös muihin asioihin. Valtuustosopimus eli Pori-sopimus syntyi tämän viikon maanantaina ja sai taakseen Porin kaupunginvaltuuston selkeän enemmistön. Porissa poliittiset ryhmät pystyivät löytämään yhteisen sävelen ja sitoutuivat yhdessä tekemiseen koko vaalikaudeksi.

 

Sopimuksen siemen kylvettiin heti valtuustotyöskentelyn alettua kesäkuussa. Suurimman puolueen asemassa käynnistimme sopimusprosessin ja ryhmäpuheenjohtajien tapaamisessa esittelimme idean kaupunkistrategian pohjalle rakentuvasta sopimuksesta, ja tälle työskentelytavalle ryhmyrit näyttivät vihreää valoa. Neuvottelut aikataulutettiin ja rytmitettiin alkaviksi elokuun puolivälissä, ja tavoitteena oli saada nimet sopimukseen lokakuussa ennen talousarviokäsittelyn alkamista.

Valittu työskentelytapa oli ainakin meillä Porissa uusi ja erilainen. Kaikkien ryhmien aito kuuleminen, toiveiden kirjaaminen ja mittareiden mietintä hitsasivat meitä yhteen.

Ryhmät oppivat tuntemaan toisensa ja me kaikki saimme oppia tästä prosessista. Myös politiikkojen ja virkamiesten yhteistyö nousi ihan uudelle tasolle. Valtuustokausi on vasta aluillaan - mitä kaikkea saammekaan vielä yhdessä aikaan.

Yllättäen ja omalla päätöksellään yhteisestä pöydästä ja porukasta jättäytyivät pois kokoomus ja perussuomalaiset tehden keskinäisen yhteistyösopimuksen. Kun sopimuksia vertailee, ei Porissa voi ainakaan asioiden perusteella löytää hallitus - oppositio -asemaa, toki populistinen maahanmuuttokriittisyys erottaa ryhmät ja sopimuspaperit toisistaan.

Varsinainen ryhmien ero löytyy nyt vaikutusvallasta. Kuntapolitiikassakin päätökset tehdään enemmistöllä, ja Pori-sopimuksen kumppanit alkavat pian käydä talousarvioneuvotteluja ja voivat täten vaikuttaa konkreettisesti sopimukseen kirjattuihin asioihin. Pori-sopimuksen tehneet valtuustoryhmät ottavat vastuulleen kaupungin kehittämisen.

Sopimustekstistä jokainen ryhmä löytää itselleen tärkeitä painotuksia ja tietää, että nämä asiat etenevät tällä valtuustokaudella yhdessä sovitulla tavalla. Toki kompromissejakin tarvittiin ja asiat, joista yhteistä näkemystä ei löytynyt, jätettiin pois sopimuksesta. Talous- ja verolinjauksia erityisesti kiinteistöverojen osalta hioimme ihan loppuun saakka.

Me sopimuskumppanit haluamme huolehtia kaupunkilaisten arjen kannalta sujuvista palveluista ja edistää Porin kestävää kasvua ja vetovoimaa, porilaisten työllisyyttä ja hyvinvointia. Vahvistamme Porin opiskelukaupunki-, tapahtumakaupunki- ja yrityskaupunki-imagoa ja kehitämme kaupungin keskustan elinvoimaa, unohtamatta elinolosuhteiden parantamista kaupungin reuna-alueilla.

Huolehdimme hyvästä henkilöstöpolitiikasta ja kuulemme ja osallistamme kaupunkilaisia uusilla tavoilla. Kannustamme porilaiset liikkeelle - pyörillä ja busseilla.

Kasvatuksen ja koulutuksen kirjaukset olivat yksiselitteiset; satsaamme Porin tulevaisuuteen vahvistamalla varhaiskasvatuspalvelujamme ja koulujen ja lukioiden tuntikehyksiin voimme tehdä vain lisäyksiä, emme leikkauksia.

Tavoittelemme siis koulutusasteen ja työllisyysasteen nostoa.

Tavoitteisiin olemme luoneet mittarit, joiden avulla voimme vuosittain tilinpäätöksen yhteydessä arvioida sopimustamme.
”Porissa me pidämme kaikki mukana.”

Arja Laulainen

Pori, Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja

12.10.2017 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva