Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eriarvoistuminen kuriin – ryhmän rivit suoriksi

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan demariryhmää ja samalla Sdp:n talouspolitiikkaa vetävä kansanedustaja Krista Kiuru (sd) Porista joutui heti eduskunnan aloitettua työnsä käärimään hihansa. Hänen mukaansa sosialidemokraattien on nyt tehtävä töitä eriarvoistumisen pysäyttämiseksi.

Raumalaiskansanedustaja Kristiina Salonen (sd) odottaa mielenkiintoista poliittista syksyä, joka voi tarjota suuriakin yllätyksiä. Hän toivoo, että sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän rivit saataisiin suoriksi. – Ketä aidosti kiinnostaa ryhmän sisäinen nokittelu?

 

Oikeistohallitus esittelee eduskunnalle valtion ensi vuoden talousarvioesityksensä ensi tiistaina, ja sosialidemokraatit ovat jo hioneet omia talousarvioaloitteitaan, jotka on jätetävä syyskuun loppuun mennessä.

– Tämän hallituksen aikana tuloerot ovat kasvaneet ja eriarvoisuus lisääntynyt. Nyt myös muut tahot kuin sosialidemokraatit ovat alkaneet havaita tämän. Syksyn suuri kysymys onkin, pystytäänkö hallituksen toimin pysäyttämään eriarvoisuus, Kiuru sanoo.

Hallitus on hänen mukaansa sopeuttanut valtiontaloutta tavalla, josta ovat kärsineet pienituloiset eläkeläiset, palkansaajat, opiskelijat ja työttömät. He ovat joutuneet säästöjen maksumiehiksi, kun taas suurituloiset ovat erilaisin veroratkaisuin hyötyneet niistä.

Vuoden kestäneeltä äitiyslomalta eduskuntaan palannut Kristiina Salonen ennustaa, että hallituspohjaan voi tulla muutoksia Sinisen tulevaisuuden ja perussuomalasiten ristiriitojen takia.

Mielenkiintoisia asiakysymyksiä syksyn aikana ovat hänen mukaansa sote-uudistuksen jatkokäsittely, maakuntauudistus, sekä soten valinnanvapaus, jonka toteuttamisesta on edelleen hyvin vähän tarkkaa tietoa.

Samoin paineet perhepolitiikan uudistamisen kasvavat koko ajan, pienten viilausten tie on kuljettu loppuun. Yksi syksyn pääaiheista eduskunnassa on Salosen arvion mukaan sisäinen turvallisuus, johon koko pakolaiskysymyskin kuuluu. Hän uskoo, että turvallisuus värittää myös loppuvuoden presidentinvaalikeskustelua.

Jukka Vilponiemi

Lue lisää 14.9. Uudesta Ajasta

14.9.2017 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva