Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kokoomuksen on syytä käyttää todellista harkintaa

Kuva: Kokoomuksen on syytä käyttää todellista harkintaa

Kunnallisvaalit käytiin huhtikuussa mielenkiintoisissa asetelmista. Ehkä suurin mielenkiinto kohdistui sosialidemokraatteihin ja kokoomukseen. Ehdokasasettelu antoi ymmärtää, että sosialidemokraatit ovat vahvoilla jo ehdokasmäärän suhteen. Vaalityö oli sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön toimesta ohjelmineen hyvin valmisteltu.

Edellinen vaalikausi vedettiin kokoomusjohtoisesti 95 äänen enemmistöllä. Kokoomuksen toiminta lomautusten, töiden ulkoistamisen ja mm. toimialajohtajien valintaprosessin yhteydessä vei uskottavuutta heidän politiikalleen. Vaikka sosialidemokraatit pyrkivät tasoittamaan  kuntapolitiikkaa inhimillisemmäksi, se ei auttanut, ja porvarienemmistö toteutti tavoitteensa, joka kostautui vaalituloksessa.

Porin kuntapolitiikan tekeminen ja arviointi kokoomuksen taholta meni pieleen. Sen aikainen kokoomuksen paikallisjohto teki virheitä, jotka kostautuivat suurella vaalitappiolla. Itse ennustin sosialidemokraateille yli 11 000 äänen kannatusta ja se saavutettiin kahdella äänellä. Tiesin silloin, että meihin sosialidemokraatteihin luotetaan ja tavoitteeseen päästään.

Kokoomuksen paikallinen nykyjohto tuli julkisuuteen kovalla kannanotolla, jossa tuomittiin kaikki ne mahdolliset toimenpiteet, joissa he olivat tehneet viime vaalikauden virheet. Tämä ulostulo uuden valtuusto-ohjelman 2017-2021 osalta pitää sisällään hyviäkin tavoitteita, mutta erikoista on ollut se, että kokoomus on jo nyt lyönyt lukkoon asioita joista ei ole neuvoteltu. Olen ymmärtänyt, että tällä viikolla neuvottelukunta on istunut saman pöydän ympärille hyvässä hengessä. Toivon, että kokoomus käyttää todellista harkintaa jopa veroäyrin suhteen, mitään ei kannata naulita ennakkoon lukkoon. Tämä ei tarkoita sitä, että veroäyriä tulisi nostaa, muita tulopuolen toimenpiteitä tulee selvittää perusteellisesti.

Kokoomuksen julkilausumassa otettiin kantaa yksittäisen puolueen ylivaltaan. Tällä tarkoitetaan sosialidemokraatteja. En tunnista tätä ylivaltaa. 17 valtuutettua 59:stä ei voi olla ylivaltaa. Paikkajaossa teknisen vaaliliiton neuvottelussa määrätyt puolueet löysivät toisensa nopealla aikataululla. Kokoomus jahkaili ja jahkaili. Ei voi mitään, juna meni jo, niin kuin sanonta kuuluu.
Toivon, että kokoomuksen valtuustoryhmän nykyjohto ymmärtää tämän ja yhteisiä asioita voidaan saada päätökseen kuntalaisten parhaaksi, ilman kostomentaliteettia.

Meillä on vielä jaettavia luottamushenkilöpaikkoja säätiöiden ja yhtiöiden kautta. Asiat ovat hieman vielä vaiheessa johtuen myös perussuomalaisten hajoamisesta. Määrätyt tahot ovat kääntyneet puoleeni, että kokoaisin eri puolueiden neuvottelukunnan ja käytäisiin vielä sovitteleva keskustelu jakoasiasta. Olen tähän valmis, jos se helpottaa hieman kiristynyttä ilmapiiriä.

Uusi valtuustoryhmämme kunnostautuu. Veren vaihto on tarpeen. Uusi ryhmyrimme Arja Laulainen on tuonut toimintaamme uusi toimintatapoja, joka on hyvä asia.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen omaa jo vakaata päätöksentekoa ja inhimillisempää asioiden valmistelua kuin edelliskaudella. Valtuuston puheenjohtaja Krista Kiuru on vankka tekijä ja osaaminen on huipussaan. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on ainoa esittelijä, ja hänellä on vankka virkamiesporukka takana, mutta myös asiantunteva edellinen naiskaarti.
Uskon, että tällä ja koko kaupunginhallituksen joukkueella saamme hyviä tuloksia aikaiseksi.

Esa J. Wahlman

Kirjoittaja on Porin sd. kunnallisjärjestön puheenjohtaja 

17.8.2017 07:49

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva