Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Nuorennusleikkauksia

Mennyt kevät on ollut jokaiselle poliittisesti edes jossain määrin aktiiviselle kiireistä aikaa. Nyt kun kuntavaaleista on kulunut aikaa, paikalliset väännöt luottamushenkilöpaikoista on takana ja ensimmäiset uusien toimihenkilöidet kokouksetkin ovat jo takana, on aika hengähtää, ihan vain hetkisen. Samalla on hyvä vilkaista vähän taaksepäin, että mitä sitä tuli tehtyä.

 

Paitsi että Satakunnan vaalitulos oli voitokas, ja antoi siten hyvän pohjan piiritason neuvotteluihin, sattuu minun silmääni toinenkin ilahduttava asia. Useissa kunnissa on havaittavissa luontaista nuorennusleikkausta kautta linjan. Äänestäjät ovat puhuneet, mutta myös yhdistykset ovat nostaneet alle nelikymppisiä mukavasti esille.

Meillä Eurajoella valtuustoon pääsi demareilta yksi alle kolmekymppinen ja useampi vain vähän päälle. Kunnanvaltuustoa johtaa Eurajoella 35-vuotias Ilona Sjöman.

Valtuustoryhmäämme johtaa kuopuksemme Petri Laakso, joka ei suinkaan ole kokemattominta joukkoamme. Samaa linjaa noudatetaan myös naapurikunnissa, kun Raumalla kunnanhallitusta johtaa Kalle Leppikorpi ja Porissa Diana Bergroth-Lampinen, molemmat alle neljänkymmenen. Myös lautakuntiin on löytynyt nuorempia nuijanheiluttajia kokeneiden seuraksi. Erityisesti silmään pisti lähitienoon sivistyslautakuntien puheenjohtajuudet, joissa Eurajoen lisäksi ainakin Eurasta ja Harjavallasta löytyi sikses nuorta demariverta. Satakunnan nuorimman lautakunnan puheenjohtajan arvonimen taitaa saada Harjavallan Pyry Tiirinen.

Paitsi merkittäviä luottamustehtäviä, nuoret ehdokkaamme ovat saaneet hyvän sykkeen poliittiselle tielleen. Olen sosiaalisessa mediassa seuraillut alueemme nuoria ehdokkaita. Niitä oikeasti nuoria, oikeita demarinuoria, joihin itse en enää lukeudu.

Positiivisella mielellä olen seurannut sitä intoa, raikkautta ja rohkeutta, millä he asioitamme vievät eteenpäin. Kuntavaalit olivat ehkä ensimmäinen julkinen ponnistus, joka toi monia nuoria näkyville ja varmasti muidenkin kuin minun seurattavaksi. Joistain huomaa jo nyt, että he ovat tulleet jäädäkseen ja ovat tosissaan pyrkimässä eteenpäin.

Näin sen kuuluukin mennä. Eikä se suinkaan ole keneltäkään kokeneemmalta pois, jos nuoret pärjäävät. Sehän tässä onkin niin hienoa, että varmaan jokainen meistä osaa nimetä muutaman itseään kokeneemman demarin, joka on auttanut alkuun tällä opintiellä. Kuka eurajokelainen ei muista edes yhtä Palosen Markun oppia? Minä ainakin tiedän, että aina jos meinaa mennä sormi suuhun, minulla on täällä kotonurkissa useampi numero, johon voin rimpauttaa ja kysyä vähän neuvoa. Kävelymatkan päässä on monta ovikelloa väännettävissä tiukan paikan tullen. Eikä vielä kukaan ole käännyttänyt tyhjin käsin pois. Haaveilen, että minä voin vielä joskus maksaa takaisin saamani opin ja vuorostani auttaa alkutaipaleella jotakuta minua kokemattomampaa. Se on ehkä parasta mitä voin ajatella demariaatteen eteen tekeväni.

Tein muuten keväällä mielenkiinnosta myös Rauman ja Porin vaalikoneet. Molemmista vaalikoneista ehdokkaakseni valikotui alle kolmekymppinen demari. Myötätuulta nuorten purjeisiin.

Outi Veijonaho

Eurajoen sivistyslautakunnan pj. ja Nuorten Kotkien liittohallituksen jäsen

6.7.2017 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva