Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Älä lähde yksin jäälle!

Kuva: Älä lähde yksin jäälle!

Tätä tekstiä kirjoittaessani olin ollut reilun vuorokauden Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Olen vuorokauden ajan miettinyt niitä vaiheita ja hetkiä vuosien varrella, jotka ovat vieneet tietäni lähemmäksi nykyistä tilannetta ja myös hetkiä, jotka ovat hidastaneet matkantekoa vuosien saatossa.

On toisaalta täysin sattumaa, että puheliaana puuttujana ajauduin politiikkaan, mutta toisaalta luonnollista, että yhteiskunnallisista ilmiöitä kiinnostuneena nuorena hakeuduin pöytiin, jossa pääsi punnitsemaan omien ajatusten kantokykyä. On vain jotenkin uskomatonta, että kun nuo suurimmat mutkat ja mahdollisuudet laskee allekkain ja miettii millä avuin ihmiset jäävät ja viihtyvät politiikassa taikka polttavat itsensä loppuun luopuen kaikesta siitä uskosta, jolla voisi muuttaa maailmaa taikka edes tikkaseuran suurimman möykkääjän ajatuksenjuoksua suotuisempaan suuntaan.

Yhtä kaikki tulin siihen lopputulokseen, että nuo positiivisella tavalla sitovat tekijät olivat hyvin yhteneväisiä asioita, joilla oli päästy aina yli niiden hetkien kun usko oli kadoksissa eikä toivoa näkynyt missään. Niiden summa oli yhtenäisesti ajattelevien yhteistyötahojen saumaton yhteistyö, joilla oli keskusteltavaa myös politiikan ulkopuolelta. Yksinkertaistettuna ympärillä oli muutamia ihmisiä, jotka lensivät eteenpäin yhdessä kuin saman ilman linnut. Toinen loppusummaan vaikuttava tekijä oli huomata, että hyötyäkseen suuresta myötätuulesta piti kohdata myös vastatuulen puuskia, jotta pystyin ajoittain nostamaan omaa lentokorkeuttaan ja tarkastamaan matkanteolle oikean suunnan.

Käytännössä kaikki ne teot ja tilanteen, jotka poliittinen päätöksenteko oli elämästä opettanut oli se tosiasia, että ei ole tekijää joka tässä kelissä yksin pärjää eikä ole reittiä ja nostetta ilmanpaineissa, jollei ole koskaan lentänyt huonossa kelissä.

Kun noin kaksivuosikymmentä sitten marssin rehvakkaana nuorisovaltuuston tarmokkaana jäsenenä Rauman silloisen kaupunginhallituksen aamukoulun kuultavaksi nuorisotila-kysymyksessä en todella tiennyt laajojen verkostojen ja taustatietojen tarpeellisuudesta juuri mitään. Olin vain vankkumattoman varma siitä, että kun minä sen kerran selvällä sanalla kerron mistä on kysymys ja kun kerran sen nuorisovaltuuston evästyksinä kerron niin pitäisihän sen nyt edetä haluamallamme tavalla..? Nyt kun asetun sen saman pöydän äärelle miettimään kaupunkimme ja maakuntamme tulevia mahdollisuuksia niin tajuan, että vahvaakaan viestiä ei saa liikkeelle ilman huolellista valmistelua ja toisaalta tässäkään kelissä ei kannata lähteä liukkaille jäille ilman matkaseuraa, sillä muutoin palaa saman rantaan eväät syötynä jättämällä vain omat himmeät jäljet liukkaalle jäälle!

Ystävyyttä ja yhteistyötaitoja kaikille kuntapäätöksenteon tuoreille matkaajille!

Kalle Leppikorpi

Kirjoittaja on Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja. 

15.6.2017 07:41

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva