Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hämmennystä SDP:ssä: Heinäluoma kieltäytyi presidenttiehdokkuudesta

SDP:n ”viimeisenä toivona” presidenttipelissä pidetty Eero Heinäluoma kieltäytyi puolueensa ehdokkuudesta ensi tammikuun presidentinvaaleissa. Heinäluoman maanantainen ilmoitus synnytti puolueen sisällä hämmennystä. Puheenjohtaja Antti Rinne on edelleen oman ehdokkaan asettamisen kannalla.

 

Sosialidemokraattien kärkinimistä yksi toisensa jälkeen on kieltäytynyt ehdokkuudesta. Aiempia kieltäytyjiä ovat olleet mm. Erkki Tuomioja ja Jutta Urpilainen. Nyt oli vuorossa Eero Heinäluoma, jota on yritetty kannustaa lähtemään ehdokkaaksi.

Maanantaiaamuna Heinäluoma ilmoitti päätöksestään. Hän sanoi haluavansa jatkaa parlamentaarikkona.

- Sosialidemokraattien sukset presidenttiasiassa sojottavat kovin moniin eri suuntiin. Koen, etteivät minun voimani riitä tämän porukan tuomiseen samalle ladulle, Heinäluoma perusteli.

Heinäluoman ilmoitus synnytti puolueen sisällä melkoista hämmennystä.

Puheenjohtaja Antti Rinne kertoi olevansa edelleen puolueen oman ehdokkaan asettamisen kannalla. Hänen mukaansa puoluehallitus pohtii tilannetta tällä viikolla. 

Puolueen kokenein ulkopolitiikan asiantuntija Erkki Tuomioja avasi maanantaiaamuna uudelleen keskustelun siitä, että SDP:n pitäisi vakavasti harkita Sauli Niinistön uudelleenvalinnan tukemista.

- Sosialidemokraateilla ei ylipäätään ole ollut huomauttamista siihen tapaan, jolla Niinistö on presidentille kuuluvaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamistehtävää hoitanut, vaan olemme sitä voineet varauksetta tukea. Mikään kansallinen tai sosialidemokraattinen intressi ei nyt puhu sen puolesta, että presidenttiä olisi perusteltua vaihtaa, Tuomioja sanoi.

Ajatukselleen Tuomioja sai tuoreeltaan sekä kannatusta että paheksuntaa.

Jukka Vilponiemi 

5.6.2017 11:53

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva