Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vilpillä vai yhdessä?

Kuva: Vilpillä vai yhdessä?

Kevään eteneminen oli tänä vuonna normaalia hitaampaa ja kevään ensimerkkejä saatiin odottaa pitkälle toukokuuhun. Itselleni varma kevään merkki on jokavuotinen jalkapallokauden avaus huhtikuun alussa. Pitkän talvikauden ja malttamattoman odotuksen jälkeen kausi potkaistaan käyntiin keleistä ja lumitilanteesta riippumatta.

Viime viikonloppuna Eduskunnan urheilukerho otti mittaa Baltian maiden parlamenttijoukkueista sekä Tallinnan ja Hyvinkään kaupunkien joukkueista perinteisessä Kultainen kirves- turnauksessa. Tiukkojen vääntöjen ja monien käänteiden jälkeen joukkueemme sijoittui kolmanneksi.

Jalkapallo tuo loistavaa vastapainoa hektiselle arjelle, ja tekee hyvää niin henkiselle kuin fyysiselle hyvinvoinnille. Mutta sillä on myös laajempaa yhteiskunnallista merkitystä.

Jalkapallo on enemmän kuin urheilu. Sillä on suurempi ihmisiä yhdistävä voima. Sillä hetkellä, kun aloituspotku potkaistaan, katoavat kaikki pelaajia erottavat ulkoiset tekijät, ja kentällä on vain kaksi joukkuetta. Pelaaminen on esimerkiksi parasta kotouttamista.

Kentällä ei tehdä eroa pelaajien taustan mukaan, vaan kaikki pelaavat oman tiiminsä hyväksi. Jalkapallon historiallisesta merkityksestä kertoo se, että ensimmäisen maailmansodan aikaan jopa taistelut taukosivat hetkeksi pelien tieltä. Jalkapallo edistää myös sukupuolten tasa-arvoa; viime aikaiset tutkimukset osoittavat, että jalkapallon pelaaminen vahvistaa tyttöjen ja naisten itsetuntoa.

Jalkapallon tärkein kulmakivi on kunnioitus: joukkuetovereita, tuomareita, faneja ja ennen kaikkea vastustajia kohtaan. Kiivaat taistelut kentällä päättyvät aina sopuisaan kättelyyn pelin jälkeen. Samoja elementtejä on politiikan kentillä. Erilaisista näkemyksistä huolimatta itsenäistä Suomea on aina rakennettu yhteispelillä ja toisia kunnioittaen, kaikista huolta pitäen. Sen kunniaksi vietämme itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlaa.

Juhlavuoden teema on yhdessä. Teeman toivoisi näkyvän myös hallituksen teoissa. Aina ei kuitenkaan käy niin. Viime viikolla eduskunta hyväksyi hallituspuolueiden äänin omistusten piilottamisen ulkomaisten hallintarekistereiden kautta. Samalla kun rehelliset ja ahkerat suomalaiset täyttivät veroilmoituksiaan ja huolehtivat veronsa maksuun viimeistä euroa myöten, avasi hallitus uuden porsaanreiän vilunkipelaajille. Tämän pelin maksumiehenä on aina tavallinen tunnollinen suomalainen. Jalkapallossa epärehellisestä pelistä saa keltaisen tai jopa punaisen kortin.

Jatkossa yhä useampi talouden pelikenttien vilunkipelaaja selviää rikkeistään ilman varoitusta tai ulosajoa.

Antti Lindtman

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja puolueen varapuheenjohtaja

 

25.5.2017 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva