Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalla ja Porissa varsin erilaiset neuvottelut luottamuspaikoista

Sekä Raumalla että Porissa sosialidemokraatit olivat voittajia huhtikuun kuntavaaleissa, mutta luottamuspaikoista neuvottelu on näissä kaupungeissa sujunut varsin erilaisessa hengessä.

Porissa demarit ottavat sekä kaupunginvaltuuston että hallituksen puheenjohtajan paikat. Raumalla luottamuspaikkoja jaetaan kokoomuksen, keskustan, perussuomalaisten, vihreiden ja kristillisdemokraattien muodostaman koalitio 22:n sanelun mukaan.

 

Sosialidemokraatit nousivat Porin kuntavaaleissa selkeäksi ykköspuolueeksi saaden 17 paikkaa kesäkuun alussa aloittavaan uuteen valtuustoon. Viime kaudella niukasti suurimpana puolueena ollut kokoomus taas koki suurtappion saaden vain 13 paikkaa.

Demarit tekivät tulevaa paikkajakoa varten teknisen vaaliliiton kahden muun voittajan eli vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa, ja tällä vaaliliitolla puolueen asema vahvistui entisestään.

Keskiryhmät tekivät oman vaaliliittonsa, ja kokoomus jätettiin yksin.

 Jatkossa sosialidemokraateilla onkin Porissa sekä kaupunginvaltuuston että kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikat. Kaupunginhallitukseen demarit saavat puheenjohtajan lisäksi kaksi paikkaa.

Raumalla sosialidemokraattien kuntavaaleissa saama 39,8 prosentin kannatus ei näy luottamuspaikkojen jaossa. Rauman sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtajan Sari Seimelän mukaan varapuheenjohtajuuksia jakelemalla ei kunnioita vaalitulosta.  

– Olisimme halunneet neuvotella eri valiokunta/lautakuntavaihtoehdoista, mutta meiltä ei kysytty, vaan meille annettiin mitä koalitio oli päättänyt antaa.

Sosialidemokraatit ovat Raumalla saamassa kaupunginvaltuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan sekä kaupunginhallitukseen kolme muuta paikkaa.

Sekä Porissa että Raumalla uusi valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 12. kesäkuuta.

25.5.2017 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva