Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Paksu nahka ja kirkas katse

Kuva: Paksu nahka ja kirkas katse

Mistä on pienet pojat tehty? Etanoista, sammakoista, koiranhännän tupsukoista, niistä on pienet pojat tehty! Olen miettinyt kuntapäättäjän olemassaolon tarpeita ja tarkoitusta lähiaikoina enemmän kuin koskaan, enkä vähiten siksi, että kuntavaalien lähestyessä epäileviä kannanottoja kuntapäättäjien vilpittömyydestä on saanut kuulla loputtomiin. Kun vaalikauden aikana istuu illasta toiseen päätöksentekokokouksissa, joita varten on käyttänyt aikaisempia iltoja lukien listoja, käyden valmistelevia puheita lukuisten puheluiden ja sähköpostien välityksellä, niin ajoittain toivoisi keskivertokansalaisilta edes säälinsekaista kunnioitusta tehdystä työstä.

Hävyttömän useilla kantakuppilan suunsoittajilla on erittäin hämärä kuva siitä miten ja kuka mm. kuntatasolla päätöksiä tekee ja toisaalta kuvitelma siitä, että ajoittaiset leikkaukset ja niukkenevat varat ovat vain kansakunnan päättäjien vääristyneen huumorintajun tuotoksia. On aivan ristiriitaista, että nykyisellään kuntalaisten mielipiteitä saa vääristellä blokeissa ja tekstiviestipalstoilla nimettöminä, mutta itse yleisiin keskustelutilaisuuksiin ei omilla kasvoilla riitä osallistujia.

On syntynyt sähköisiä juorupeilejä, joissa ilman suodatusta saa purkaa kaiken yksityiselämän ja työpaikan luoman turhautumisen tunteen eikä kovankaan kritikiin päätteeksi tarvitse esittää mitään rakentavaa vaihtoehtoa asian korjaamiseksi. Riittää kun tykkää taikka levittää jotain yksipuolista viestiä suurelle yleisölle olematta mistään puheista taikka syntyneistä mielikuvista vastuussa..?

Siihen, että kuntapäättäjät ovat istuvan eduskunnan ohella olleet aina väärien ihmisten vääriä valintoja, jotka lähinnä hoitavat omat etunsa yhteisen edunvalvontamme kustannuksella, voisin todeta seuraavaa: Ne julkiset tuomitsijat, jotka saunailloissa suurempaan ääneen kitisevät päättäjien esteellisyyksistä ja mittaamattomista palkkioista ovat samoja, jotka tilanteen tullen supisevat naulakolla, että siskon tytölle pitäisi saada sairaanhoitajan toimi kunnan terveyskeskuksesta.

Ei päättäjiä yhdistä kaikkiaan muu kuin uteliaisuus yhteisiin asioihimme. He ovat alttiita laittamaan henkilökohtaisen elämän ja ajankäyttönsä yhteiseksi hyväksi riippumatta siitä ovatko päätöksen aina suuren yleisön mieleen? Itse annan kaikille teille, jotka olette olleet taikka olette lähdössä mukaan suureen hyväntekeväisyysliikkeen rekrytointiin eli ehdokkaaksi kuntavaaleihin, kunnioittavan katseen. Olette valmiita tinkimään omasta ajastanne tämän yhteisen etumme hyväksi. Siksi uskon, että paksun nahkan ja kirkkaan tulevaisuuteen tähyävän katseen lisäksi tarvitaan nopeaa nettiyhteyttä, pitkiä puhelinkeskusteluja, olennaisen erottamista tietotulvasta sekä elämän hankkimista politiikan ulkopuolelta. Sen sijaan valikoiva kuulo, kasvava kritiikki kuntalaisilta sekä jatkuvan kritiikin muuttaminen voimavaraksi ovat ominaisuuksia, jotka kehittyvät ajan myötä kunhan jaksatte uskoa, että astetta kovempi ratkaisu on olla osa päättäjien joukkoa kuin viisastella torilla, että ”kyllä jo vuosi sitten aavistelin että tässäkin tulee käymään kuten muistaakseni teitä varoitin!”

Parhaat kapteenit ovat rannalla kun merellä vahinko sattuu, mutta meidän osamme on olla merellä, jotta vahingot olisivat opiksi tulevaisuuteen!

Kalle Leppikorpi

Raumalainen kunnallispoliitikko

16.3.2017 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva