Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jaa mää vai ehdokkaaks

Kevät etenee ja aurinko paitstaa lämmittäen öisen pakkasen mukavaksi ulkoiluilmaksi. Valkoinen luonto näyttää kauneutensa. Kohta on kevät tulossa ja räystäiltä alkaa tippua vettä. Talitiaiset virittelevät keväisiä laulujaan ja säpinä lintulaudoilla on pakkasaamuina vilkasta.

 

Myös poliitinen toiminta alkaa voimistua, ei niinkään kevään, vaan tulevien kuntavaalien vuoksi. Kunnissa ja puolueosastoissa etsitään kuumeisesti ehdokkaita, jotka saisivat kansalaiset uurnille. Kilpailu valtuustopaikoista on kova, etenkin kun monissa kunnissa vähennetään valtuutettujen lukumäärää ja lautakuntien määrää.

Jokainen ehdokas joutuu kysymään itseltään ja läheisiltään monia asioita: jaksanko, olenko riittävän motivoitunut, olenko valmis uhraamaan vapaa-aikaani, miten perhe suhtautuu asiaan, tulisinko valituksi, kukahan mahtaisi äänenstää minua jne.

Toiminta valtuustossa tai lautakunnissa on nykyisin vaativaa ja jokaisen, joka valitaan näihin tehtäviin pitää sitoutua hoitamaan sitä parhaan kykynsä mukaan ja yhteityössä muiden valtuutettujen ja lautakunnan jäsenten kanssa koko kunnan väestön hyväksi.
Siinä niitä vaikeita kysymyksiä onkin ihan riittämiin. Toisalta kannattaa miettiä nyt tai aiemmin näissä luottamustoimissa istuvia tai istuneita valtuutettuja. Ovatko he jotenkin poikkeavia vai onko todella niin, että he ovat ihan samanlaisia pulliaisia kuin sinä taikka minä? Niin se lopulta onkin. Toki tehtävät kasvattavat ja moni heistä on vuosien saatossa kasvanut erittäin hyväksi asiosta päättäväksi valtuutetuksi.

Vaaleissa tarvitaan meitä kaikkia ja asioita ajetaan yhdessä.

Kai maar määki sit lupaudun ehdokkaaksi ja niin toivon sinunkin tekevän. Ponnistellaan yhdessä puolueemme sloganin mukaisesti- PIDETÄÄN KAIKKI MUKANA!
 
Kevään tullen pidentyvät päivät. Keväällä myös kansalaisopistot lopettelevat lukuvuosiaan ja silloin näyttelyissä esitellään lukuvuoden aikan tehtyjä töitä. Olen itse ahertanut Huittisten kansalaisopiston piirinä toimivan Harjavallan Työväen Mieskuoron kanssa. Meidän työmme tuloksia voi tulla kuuntelemaan Harjavallan Museolle 5.3. klo 15.00.

Poliittinen toiminta huipentuu kuntavaaleihin 9.4., mutta jo sitä ennen viettää Friitalan Sos.-dem. TY 110v-juhliaan Ulvilan Lukiolla 7.4. klo 17.30. Puhujina juhlassa ovat kansanedustaja Kristiina Salonen ja ex. maakuntajohtaja Pertti Rajala. Musiikillisen tuulahduksen juhlaan tuo Harjavallan Työväen Mieskuoro!

Pekka Ojanen

SDP:n piirihallituksen jäsen Ulvilasta

17.2.2017 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva