Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lentoja ja puoluekokousta

Kuva: Lentoja ja puoluekokousta

Viime viikonloppu ja alkuviikko ovat olleet yllätysten ja suurien asioiden esiin tulemista. Kaupunginhallitus sai pikainformaation Porin lentoliikenteen aloittamisesta Nextjet yhtiön kanssa. Asia esiteltiin pikaisesti, salaisesti eikä dokumentteja saanut mukaan. Virallinen esittely tulee kaupunginhallitukselle ensi maanantaina kirjallisena niin kuin pitääkin.

Asian lopullinen hyväksyntä tai hylkääminen käsitellään kaupunginvaltuustossa 27.2.2017. Sopimus olisi sisällöltään vuosille 2017-2019 yhteensä 3,5 miljoonan euron potti. Sopimus käsittää tietojeni mukaan takaisinmaksua Porille. Jos liiketoiminta tuottaa voittoa, jaetaan se suhteessa 2/3 Porille ja 1/3 Nextjet-yhtiölle niin kauan, että Pori on saanut sijoittamansa rahat takaisin.

Tämä sopimusmalli on parempi kuin kaupunginhallituksen puheenjohtajan esittämä lentokoneen osto kaupungille. En lämmennyt ostohankkeelle, mutta kaupunginhallituksen puheenjohtajalla oli ilmeisesti oma lehmä ojassa, kun taustalla oli Ilmailuopiston jatko Porissa. Tämä on sinänsä hyvä asia. Tiedämme kuitenkin, että Winnova on mukana lentokonealan koulutuksessa ja kytky kaupunginhallituksen puheenjohtajalla tulee tätä kautta.

Lentomäärät Porista-Helsinkiin ja Porista-Tukholmaan ovat kohtuullisen hyvät ja määrällisesti matkustajia suosivat. Nyt pitää vain saada asiakkaita. Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä käsittelee lentoasiaa ja tekee lopulliset päätökset kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Porin Huntsmanin pigmenttitehdas paloi osittain. Pelästyin, että tuleeko tästä uusi Puuvillan tapaus. Helpotti, kun alkuviikolla tuli tehtaan omistajilta tieto, että tehdas kunnostetaan uuteen uskoon ja tuotanto jatkuu. Näin vältytään tiedonannon mukaan henkilökunnan palkanmaksun katkeamiselta. Tehtaan vakuutukset olivat kunnossa.

SDP:n puoluekokous ja siihen ennakkoon liittyvät negatiiviset asiat hämmensivät minua suuresti. Olen ollut 13 kertaa puoluekokouksessa yhtäjaksoisesti ja nyt päätin, että se riittää. Kokouksen jälkeen pohdiskelin, että ei olisi saanut riittää, koska jälki oli sen mukaisesti ikävää. Meillä satakuntalaisilla on ollut puoluehallituksen pöydän ympärillä kaksi henkilöä, mikä nytkin saavutettiin. Mutta se, millä se saavutettiin, ei ollut toverillista toimintaa.

Hyvissä ajoin annettiin ymmärtää, että kansanedustaja Krista Kiuru ei kelpaa ns. eduskuntaryhmän vastavirtaryhmälle. Oli suunniteltu toimintaohje, miten mustamaalataan toveri Kiuru ja apuna käytettiin porvarillista lehdistöä sekä siellä olevia soveltuvia toimittajia. Pitääkö sosialidemokraattisten toverien painua niin alas, että käytetään hyväksi suurkapitalistin lehtiä ja tiedotteita? Pitäisi muistaa, miten me olemme taistelleet sananvapaudesta 1900-luvun alussa ja perustaneet Satakuntaan oman työväenlehden, joka elää vieläkin. Herjaukset Kiurua kohtaan olivat ennenkuulumattomat, ja vertaus Staliniin oli raukkamaista.

Ilmeistä on, mitä olen jälkeenpäin saanut kuulla, että satakuntalaistenkin puoluekokousryhmää on sekoitettu. Aina välillä ei ole edes tiedetty mistä äänestetään tai mitä päätetään. Mielestäni ulkopuoliset tahot ovat nyt päättäneet ketkä satakuntalaiset toverit kelpaavat millekin vakanssille.

Uskon ja toivon, että kansanedustaja, toveri Krista Kiurun maine putsataan ensi viikon perjantaina 17.2. klo 16.00 Porin Puuvillassa, kun puolueen puheenjohtaja Antti Rinne ja kansanedustaja Krista Kiuru ovat itse paikalla ja yleisö saa esittää heille kysymyksiä.

Esa J. Wahlman

Porin sos.dem. - kunnallisjärjestön pj.

10.2.2017 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva