Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pigmenttitehtaan henkilöstöä ei lomauteta

Huntsmanin pigmenttitehtaan työntekijöitä ei lomauteta tammikuun lopun suurpalon takia, vakuutti Porissa vieraillut Huntsman Corporationin pääjohtaja Peter Huntsman. Hän toisti aikaisemman ilmoituksen siitä, että yhtiö aikoo rakentaa tuotantolaitoksen uudelleen ”niin pian kuin mahdollista”.

 

– Palkanmaksu jatkuu jälleenrakentamisen aikana, vaikkei töitä kaikille olekaan. Huntsman ei tule turvautumaan henkilöstön lomautuksiin tässä tilanteessa, vaan heidän osaamisensa ja tukensa tarvitaan yhtiössä myös seuraavien kuukausien aikana.

Peter Huntsmanin mukaan tämä tarkoittaa muun muassa puhdistus- ja muuttotöitä ja lomien siirtämistä.

Peter Huntsman ja yhtiön johdon edustajat tapasivat Porissa alkuviikosta henkilöstöä, pelastusviranomaisia ja paikallisia ja alueellisia päättäjiä.

Peter Huntsman kehotti työntekijöitä tekemään yhteistyötä ja käyttämään kekseliäisyyttään ja luovuuttaan, jotta Porin huippuluokan tuotteita valmistava tehdas saadaan turvallisesti tuotantoon mahdollisimman nopealla aikataululla.

Tarkempia aikatauluja korjaustöiden aloittamisesta ei vielä pystytty sanomaan, koska kaikille paloalueille ei ole vieläkään voitu mennä. Turvallisuus on taattava ennen kuin vahingot voidaan tutkia. Huntsmanin johdon mukaan kuluu viikko jos kaksikin ennen kuin voidaan ilmoittaa jälleenrakennustöiden aloittamisesta, ja tuotannon seisokki kestänee kuukausia.

Myöskään vahinkojen suuruudesta ei sanottu keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa muuta kuin että vahingot ovat kymmeniä miljoonia dollareita niin palosta kuin seisokista.

Asiakkailleen Huntsman on myös vakuuttanut, että tehtaan jälleenrakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian. Porin tehtaalla on satoja asiakkaita 100:ssa eri maassa.

– Vaikka palo on hyvin valitettava asia, olemme kiitollisia, ettei kukaan loukkaantunut, Peter Huntsman sanoi.

Peter Huntsman kehui monin sanoin palomiehiä ja hän sanoi miettivänsä, miten heitä vielä voisi kiittää. Normaalisti kuusituntiset vuorot venyivät palon aikana 18–20-tuntisiksi.

– Vahingot olisivat voineet olla paljon suuremmat, elleivät oma palokunta ja paikalliset palokunnat olisi tehneet niin hyvää työtä.

Heli Kokko

8.2.2017 11:46

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva