Euralaiset pastillit syntyvät kokonaan käsityönä

Euran Kauttualla Ahlströmin vanhassa navetassa tuoksuu makea, kun Timo Katila valmistaa yhden hengen yrityksessään pastilleja. Mistään karkkitehtaasta ei voida puhua, sillä pastillit ja marmeladit syntyvät kokonaan käsityönä. Oman yrityksen pyörittäminen on Katilalle vielä sivutyötä, mutta: - Yritän saada tästä vielä joskus elantoni, hän sanoo odottaessaan sokeriliuoksen kuumenemistä 150-asteiseksi.
Timo Katilan Makeistamo-niminen yritys on toiminut pari vuotta. Tällä hetkellä miehen päätyö on Pyhäjärvi-instituutissa, jossa hän kouluttaa mm. elintarvike-alan ja pk-yrittäjiä. Elintarviketuotanto on Katilalle tuttua puuhaa entuudestaan.
Katila valmistaa pääosin kovia pastilleja, jotka ovat 99-prosenttisesti säkyläläistä sokeria. Loppu on aromivahventeita lähinnä marjoista. Makuja ja värejä on useita. Viimeaikoina hän kehitellyt myös omaa marmeladia, mutta se työ on vasta aluillaan.
Markkinointityö on alkanut tuottaa myös tulosta. Viime vuonna Makeistamo valmisti Euran kunnan 150-vuotisjuhlapastillit. Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Satakunnan Osuuskauppa on puolestaan tilannut Katilalta juhlasalmiakkipastillin.
Jukka Vilponiemi
Enemmän Euran uutisia 3.2. Uudessa Ajassa
3.2.2017 08:00
Tiedotteet
Jakeluhäiriöt
SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi