Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin johtaminen muuttuu

Kuva: Porin johtaminen muuttuu

Miten se muuttuu ja koska? Organisaatiotoimikunta tekee työtään Esa Lunnevuoren valmistelun pohjalta. Organisaatiotoimikunta linjaa ja esittää oman mallinsa kaupunginhallitukselle ja sen jälkeen kaupunginvaltuustolle.

Käynnissä on neljän toimialajohtajan valintaprosessi, joka on ollut ainakin meille sosialidemokraateille yllätyksellinen. Kokonaishakijamäärä 65 henkilöä tuntuu suurelta. Siitä poistetaan kaksi jotka olivat epäpäteviä. Valintaprosessi jatkuu ja lopullisen valinnan  kaupunginvaltuusto suorittaa 27.2.2017.

Johtaminen muuttuu kunnallisvaalien jälkeen. Meillä tulee olemaan yksi kaupunginjohtaja ja hänen esikuntansa eli neljä toimialajohtajaa. Kaupunginjohtajan asema vahvistuu tuntuvasti, hän on ainoa esittelijä kaupunginhallituksen kokouksissa. Tätä kautta johtaminen muuttuu tiimityöksi, jolla toivotaan olevan parantava vaikutus nykyiseen menoon.


Näyttää siltä, että kaupungin ykkösnainen on Terttu Nordman perusturvan johtajana, ja sen jälkeen tulee kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen. Miksi näin? Nordmanin palkka on selvästi suurempi kuin Luukkosen, ja eikö ykkösjohtajalle makseta aina suurin palkka.

Porin johtaminen muuttuu 1.7.2017 lähtien. Suurin muutos mielestäni on sivistyksen johtaminen. Se tulee olemaan laaja-alaisin hallintokunta, jossa todennäköisesti tulee olemaan noin seitsemän "alalinjan" päällikköä. Tähän valittavalla toimialajohtajalla tulee olla koko sektorin hallinta, joka samalla tulee olemaan innostava, ideoiva, vastuunsa kantava. Me sosialidemokraatit olemme tähän ajaneet parasta mahdollista henkilöä.

Kun sote vie mennessään henkilökuntaa ja rahaa, jää meille tärkeimmiksi asioiksi koulutus, nuoriso ja henkilöstöpolitiikka.

Henkilöstöpäällikön hakeminen haastatteluineen alkaa ensi viikolla ja tarkoitus on henkilöstöpäällikkö valita virkaansa 27.2.2017. Toivottavasti siihen saadaan henkilöstöpäällikkö Helena Metsälän hyvän työn jatkaja.

Luottamushenkilöjohtaminen on vielä vaiheessa. Etenkin kaupunginhallituksen puheenjohtajisto: tuleeko siihen päätoiminen, puolipäiväinen vai nykyisen kaltainen johtaja. Tämä asema tulee olemaan erittäin tärkeä ajatellen virkahenkilökokonaisuutta.
Hallintokuntien puheenjohtajien tulevaisuudessa pitää olla asiantuntevia henkilöitä, joilla on myös aikaa perehtyä asioihin.

Organisaatiotoimikunnassa on puhuttu, että konsernijaosto tulisi lopettaa. Jaosto on pieni, ja jokaisesta kaupunginhallituksen pöydän ympäriltä olevasta puolueesta siinä on yksi edustaja. Jaosto tutkii ja syventyy vaikeisiin ja liiketaloudellisesti salassa pidettäviin asioihin, jotka valmistelun jälkeen tuodaan kaupunginhallitukselle. Olen pohtinut tätä linjausta, että jos konsernijaosto lopetettaisiin, se heikentää mielestäni valmistelua. Olisiko syytä pohtia vielä vaikka suunnittelujaoston perustamista?

Miksi Pori muuttuu kunnallisvaalien jälkeen?

Organisaatiouudistuksen jälkeen se muuttuu tuntuvasti virkahenkilökunnan ja uuden poliittisen päätöshenkilökunnan kautta. Sosialidemokraateilla on selvä tavoite: päästä jälleen Porin suurimmaksi poliittiseksi puolueeksi. Sitä kautta me saavutamme sellaisia parhaita poliittisia paikkoja joita nimenomaan päätöksenteossa tarvitaan.
Kokoomus on johtanut Poria suurimpana puolueena neljä vuotta. Mitkä ovat saavutukset tai tulokset? Sen arvioi jokainen kuntalainen, kun käy 9.4.2017 äänestämässä. SDP:n kuntavaaliohjelmassa luvataan se, mihin me pyrimme ja pystymme.

Esa J. Wahlman
Porin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja

3.2.2017 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva