Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eläkkeensaajien malliesimerkki

Kuva: Eläkkeensaajien malliesimerkki

Kankaanpään Eläkkeensaajat kutsuivat muutama viikko sitten kerhoonsa vieraita Niinisalon vastaanottokeskuksesta. He halusivat keskustella ja tutustua. He halusivat kysyä suoraan vastaanottokeskuksen henkilökunnalta ja turvapaikanhakijoilta heitä askarruttavia kysymyksiä.

Tilaisuus oli onnistunut puolin ja toisin. Arvostan Eläkkeensaajiemme asiallista kiinnostusta ja suhtautumista yhteiskuntaamme ja sen asioihin. Kohtaamiset ja vuorovaikutus tuovat luottamusta, asiallinen suhtautuminen ja faktat vievät tilaa mutu-puheilta.

Mutta toki, tästäkin asiasta jaksettiin sitten nähdä vaivaa. En voi millään, en niin millään ymmärtää, kuinka joku voi pitää huonona asiana sitä, että halutaan faktatietoa. Tai sitä, että halutaan tutustua ihmisiin, joita kotipaikkakunnallamme nyt on saapunut. En voi millään ymmärtää, keneltä se on pois. Tekisi jopa mieleni hävetä rakkaan kotikuntani nurkkakuntaisuutta. Vouhkaamisen ja meuhkaamisen voisi jättää vähemmälle. Meitä tavallisia, aiheeseen pidättyvän neutraalisti suhtautuvia ihmisiä ei ensi keskusteluissa kannattaisi huutaa suvakkihuoriksi, jotka pitäisi raiskata ja tappaa.

Oma suhtautumiseni maahanmuuttoon on varmaankin liki suomalaisten yleistä suhtautumista. Hallitsematonta maahanmuuttoa ei halua kukaan, eikä kukaan halua, että turvapaikkaa myönnettäisiin hakijalle väärin perustein. Mutta, kun tilanne on päällä, suomalainen haluaa hoitaa sen asiallisesti ja siten, että siitä koituisi mahdollisimman vähän haittaa kenellekään.

Osallistuessani alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssille viime marraskuussa, tulin jälleen vakuuttuneeksi siitä, että mm. Supo ja Migri tekevät kaiken voitavansa, jotta autamme oikeita ihmisiä ihmisarvoa kunnioittaen ja väärin perustein luottamustamme käyttävät tahot käännytetään maastamme. Järjestelmämme ei tietenkään ole aukoton, mutta uskokaan minua, laaja, päiviä kestävä sähkökatkos pakkaskeleillä on yhteiskunnallemme huomattavasti vahingollisempi kuin maahanmuuttopolitiikkamme.

Kuntavaalit kolkuttelevat ovella. Itsekin lähden jälleen ehdolle ja toivon, että niin tekisi mahdollisimman moni asiallisesti ja yhteistyökykyisesti asioihin suhtautuva henkilö, yli puoluerajojen ja ympäri Suomen.

Tällä valtuustokaudella me demarit olemme Kankaanpäässä olleet vahvasti mukana mm. Keskustan koulun peruskorjauksessa ja nyt 360 oppilasta nauttii koulunkäynnistä uusissa, valoisissa, ajanmukaisissa tiloissa. Koko liikuntakeskuksemme peruskorjaus on vihdoin etenemässä ja yli 200 000 kävijää vuosittain palveleva kokonaisuus laitetaan kuntoon jälleen vuosikymmeniksi. Käyttötalous on kuosissa ja ylijäämääkin pikkaisen. Niin perusturvassa, kaupungintalolla kuin energiayhtiössämmekin on johto vaihtunut ja yhteistyö uusienkin henkilöiden kanssa on hyvällä tolalla. Kaupunkistrategiamme hyväksytään kevään aikana ja sen eväillä voi katsoa uuteen valtuustokauteen innolla, tuleehan kaudesta historiallinen maakuntauudistuksen pyörteissä.
Kyllä tämä harrastus antaa enemmän kuin ottaa. Joten sinä. Älä emmi, vaan lähde mukaan.

27.1.2017 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva