Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vaalijuttui porilaisittai

Kuva: Vaalijuttui porilaisittai

Talouskasvu ja työllisyyden kehitys määrittävät Suomen kuntatalouden kohtalon. Nykyisen hallituksen kylmä talouspolitiikka ja leikkauslinja eivät tuo ratkaisua eivätkä luo kestävää pohjaa Suomelle ja sen kunnille. Kevään kuntavaaleissa punnitaan ensimmäistä kertaa edellisten eduskuntavaalien jälkeen, minne ja millaisin arvovalinnoin haluamme yhteiskuntaamme rakennettavan.

Porin sosialidemokraattinen kuntavaaliohjelma perustuu uudistuvaan, elinvoimaiseen, turvalliseen ja inhimilliseen Poriin uudistuneen kuntalain hengessä. Kaupungin toimintaa ja päätöksentekoa tulee ohjata ajatus asukkaiden sujuvasta arjesta, hyvästä työllisyydestä ja sen asianmukaisesta hoidosta sekä yritysten menestymisestä.

”Ei kukkaa tääl yksi pärjää, tarttee ol hoivaa ja hualepittoo heikommistaki.”

Vaikka sosiaali- ja terveyspalvelut ovat tulevan vaalikauden aikana siirtymässä maakunnille, kunnilla on jatkossakin aivan keskeinen rooli ennakoivassa hyvinvointityössä. Turvallisessa ja inhimillisessä Porissa turvataan kaikille porilaisille yhdenvertaiset mahdollisuudet julkisiin palveluihin. Yhteisesti kerätyt verovarat on tarkoitettu porilaisten palvelujen järjestämiseen. Emme kannata julkisten palvelujen pakkoyhtiöittämistä. Asiakasmaksut eivät saa estää palveluiden saavutettavuutta.

”Koulus iha parast o mu ope, kivat kaverit, välkät ja tietty ruakatunti.”

Jokaisen lapsen ja nuoren täytyy saada mahdollisuus löytää oma paikkansa Porissa. Kasvatus ja sivistys luovat pohjan elämälle. Varhaiskasvatus on jokaisen lapsen oikeus, eikä sen toteutumista saa vaarantaa korkeilla maksuilla. Kouluilla tulee olla edellytykset toteuttaa turvallinen ja hyvä opinpolku. Toiminnan perusedellytyksenä ovat koulujen terveelliset ja turvalliset oppimisympäristöt ja piha-alueet. Kouluilla tulee olla riittävä opetuksen tuntikehys ja kerhotoimintaa. Iltapäivätoiminta järjestetään yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

”Teatterii, oopperaa, Isomettäs lenkkeilyy, pyäräilyy, PelleHermanni puistos kiipeilyy, jääkiakkoo, jatsii ja Suamiarenaa. Vaa niiku muutamii mainitakseni.”

Liikunta ja kulttuuri tuovat iloa sekä edistävät kaikenikäisten porilaisten terveyttä ja hyvinvointia. Lapsille ja nuorille tulee tarjota tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa riippumatta heidän vanhempiensa tuloista. Porin tulee tarjota monimuotoisia ilmaisia tai edullisia liikunta- ja kulttuuripalveluja. Tulevaisuuden kaupunki hyödyntää sopimuksellista yhteistyötä järjestöjen, seurojen ja kolmannen sektorin kanssa monipuolisten palvelujen turvaamiseksi.

”Poris oot kotonas.”

Oma koti ja sen elinympäristö on merkittävä osa meidän kaikkien arkea. Porin asuinalueita tulee kehittää yhdessä asukkaiden kanssa. Kohtuuhintainen asuminen, uudet asumismuodot ja lähiliikkumisen mahdollisuudet ovat tärkeä osa elinvoimasta kaupunkia.

Hyvä johtaminen on keskeinen menestystekijä ja se tarkoittaa käytännössä keskittymistä kaupungin perustehtäviin ja vastuun kantamista niin asukkaiden hyvinvoinnista, paikallisesta elinvoimaista kuin kestävästä kehityksestäkin. Kaupungin johtaminen on kokonaisuus, joka muodostuu johtamisen eri näkökulmista ja tasoista, ei organisaatiokaavioista. Vain strategisesti johdettuna ja hyvällä luottamushenkilö- ja ammattijohdon yhteistyöllä on mahdollisuus menestyä tulevaisuuden haasteissa.

Poria rakennetaan ja siitä huolehditaan yhdessä niin sen asukkaiden, työntekijöiden, päättäjien, kolmannen sektorin kuin yritystenkin kanssa. Uudistuvassa ja elinvoimaisessa Porissa tehdään rohkeita ratkaisuja ja uskalletaan myös epäonnistua. Asioista saa olla myös eri mieltä, mutta se ei saa estää eteenpäin katsomista tai yhdessä tekemistä. Tällaisen Porin minä haluan. Mihi mää täält lähtisi, Poris oo koton…

Diana Bergroth-Lampinen

 Porin kaupunginvaltuuston pj. ja Satakunnan sosialidemokraattien varapj.

20.1.2017 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva