Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Asukkaan mittainen kunta

Uusi vuosi toi mukanaan uudet kujeet. Aattoiltana menin nukkumaan luvialaisena ja aamulla päänsä tyynystä nosti paljaskonttine eorjokelaine. Näin helposti ei ole kotipaikkakunta ennen muuttunutkaan, ilman pakkaamista ja tuskaista muuttorumbaa. Aivan tunteettomasti en silti tästäkään muutoksesta selvinnyt. Vaikka olenkin paluumuuttaja, Luvian poistuminen maailmankartalta aiheutti haikeutta. Siitäkin huolimatta, että olen alusta asti ollut kuntaliitoksen vankkumaton kannattaja.

 

Paikallinen päivälehti on toistanut toistamasta päästyään, miten luvialaisten verotus nyt kevenee. Pitäähän se paikkansa, mutta onko se olennaista? Minulle merkitsee paljon enemmän se, että uudella, suuremmalla Eurajoella palvelut pysyvät ennallaan, elleivät osin jopa parane. Minulle tärkeää on myös se, että kunta on sopivan kokoinen, jotta kuntalaisten tarpeisiin pystytään vastaamaan. Yksilö ei huku täysin massaan, mutta kunta on riittävän suuri omien palvelujen tuottamiseen.

Eurajoen on jatkossakin oltava kuntalaisten arvoinen kunta. Keväällä äänestetään taas siitä, mitä tämä lause ihan oikeasti tarkoittaa. Lukiessani meillä valmistelussa olevia vaalitavoitteita en voi olla iloitsematta siitä uudesta potkusta, jonka kuntaliitos on tuonut myös puoluetoimintaan. Kun kaksi vahvaa demariyhdistystä tekee vaalityötä yhdessä, saavat molemmat voimaa toisistaan. Minä ainakin olen vielä enemmän innostunut järjestötyöstä nyt, kun voimia on yhdistetty ja ajatuksia jaettu toinen toisillemme.

Edessä on tärkeä kevät. Tänä keväänä katsotaan, millä eväillä uutta kuntaa aletaan viedä eteenpäin. Kevään vaalit ovat tärkeät myös kaikissa muissa kunnissa. Nyt on tilaisuutemme taistella hallituksen epäinhimillisimpiä päätöksiä vastaan. Voittamalla vaalit voimme olla paikallisesti kumoamassa edes osaa hallituksen päätöksistä. Kaikkia heikennyksiä ei ole pakko laittaa täytäntöön, sen kuntien itsemääräämisoikeus sentään vielä takaa. Meillä on kolme kuukautta aikaa tehdä kaikki tarvittava ja vähän vielä enemmän. Meistä jokaista tarvitaan. Ehdokkaana tai talkoolaisena, jokaisen panos on tärkeä. Tehdään Suomesta parempi paikka elää, kunta kunnalta.
Hyvää alkanutta vuotta!

Outi Veijonaho 

5.1.2017 07:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva