Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lentävä lähtö vaalivuoteen

Päättyvän vuoden 2016 viimeiset viikot toivat vastauksia sekä puolueemme kenttää että mediaa askarruttaneisiin kysymyksiin. Spekulaatiot SDP:n puheenjohtajakilvasta muuttuivat todelliseksi kilpailuasetelmaksi, kun Timo Harakka ilmoittautui mukaan kamppailuun jo aiemmin jatkohaluistaan ilmoittaneen Antti Rinteen rinnalle.

 

Puoluekokouksen puheenjohtajakilpailuun suhtaudutaan puolueväen keskuudessa perin kaksijakoisesti. Osa jäsenistöstä on sitä mieltä, että puheenjohtajakilvan sijaan puolueen tulisi suunnata kaikki energia jo tuleviin kuntavaaleihin. Toinen puolisko taas näkee puheenjohtajakamppailun mahdollisuutena käydä laadukasta sisältökeskustelua ja näin nimenomaan valmistautumisena tuleviin kuntavaaleihin.

Lahden puoluekokoukseen on aikaa viisi viikkoa. Tämä aika on käytettävä hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä paras mahdollinen tapa on sivistyneesti ja tyylikkäästi toteutettu, asioihin keskittyvä, usean ehdokkaan puheenjohtajakilpa. Ehdokkaita on nyt kasassa kaksi, mutta terävänä ajattelijana ja positiivisena ihmisenä tunnettu Tytti Tuppurainen pohtii vielä kisaan osallistumistaan ja on luvannut ilmoittaa ratkaisustaan heti vuodenvaihteen jälkeen.

Tuppuraisen myötä kilpailussa olisi mukana kolme erilaista ehdokasta, joista jokainen toisi oman vivahteensa puheenjohtajakamppailuun. Kasassa olisi ainekset laadukkaaseen sisältökeskusteluun, joka tuottaisi asiapitoisia nostoja mediaan tammikuussa toteutettavan valtakunnallisen puheenjohtajakiertueen varrelta.

Tällä hetkellä puheenjohtajaehdokkaita on kuitenkin kaksi, Antti Rinne ja Timo Harakka. Tämä ei kuitenkaan anna mitään aihetta epäillä, etteikö tässäkin asetelmassa olisi kaikki edellytykset rehtiin, asiapitoiseen kamppailuun. Antti Rinteen kolmen vuoden takainen Aate, liike ja tulevaisuus-kampanjapamfletti on saanut haastajakseen Timo Harakan Liike 2020-ohjelman. Suosittelen, että jokainen puheenjohtajakilvasta kiinnostunut, tai ainakin jokainen puoluekokousedustajaksi valittu, kahlaisi molemmat paperit läpi vielä ennen loppiaista. Tämä antaa hyvää pohjaa Satakuntaankin rantautuvaa puheenjohtajakiertuetta varten.

SDP:n ei ole koskaan syytä vilkuilla sivuille, vaan mennä eteenpäin oman linjansa ja visionsa mukaisesti. Uskallan silti väittää, että naapurileireissä, sekä vasemmalla että oikealla, viime kevään puheenjohtajakilpailut tuottivat kyseisille puolueille paljon enemmän positiivista kuin negatiivista. Tästä syystä myös meidän tulee nähdä käynnissä oleva kamppailu uhan sijaan mahdollisuutena. Mahdollisuutena, jonka myötä voimme lähteä kevään kuntavaaleihin entistä vahvempana ja yhtenäisempänä.

Käsillä oleva vuosi 2017 tulee saamaan varsinaisen lentävän lähdön, jos osaamme hyödyntää asetelman oikein. Helmikuun alussa pidettävä puoluekokous takaa sen, että SDP:lle on palstatilaa tarjolla mediassa kuin mediassa. Mitä meistä kirjoitetaan, on kiinni meistä itsestämme. Toivottavasti ymmärrämme käyttää tarjolla olevan mediatilan oikein.

Onnea ja menestystä uudelle vuodelle. Tehdään yhdessä vuodesta 2017 vielä päättyvääkin vuotta parempi.

Länsi-Porin sosialidemokraattien puheenjohtaja Petteri Lahti

30.12.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva