Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Joulun sanoman tavoittaa vaikka huoltoasemalla

Kuva: Joulun sanoman tavoittaa vaikka huoltoasemalla

Joulun sanoman voi ottaa vastaan muuallakin kuin kirkossa, vaikkapa pubissa tai huoltoasemalla. Luvialla laulettiin joulukuun kymmenes kauneimpia joululauluja Pub Onnissa, ja eilen oli kolmas kerta, kun joululaulut kajahtivat Luvian St1-huoltoasemalla.

– Sain ajatuksen kurssikaverilta, joka on Toivakan kirkkoherra. Hän järjestää siellä huoltamohartauksia, Luvian kirkkoherra Samu Repo kertoo.

Luvian huoltoaseman tilaisuus on kerännyt huoltoaseman aktiivisen kävijäporukan lisäksi paljon muitakin osallistujia, ja se on saanut kiitosta myös ST1:n työntekijöiltä.

– Joskus kirkon kynnys on korkea, ja on parempi, että näkee ihmiset omassa ympäristössään. Monelle on sitten helpompi tulla kirkkoon, kun huomaa, että papitkin ovat ihan tavallisia ihmisiä ja heitä voi helposti lähestyä.

Samu Repo sanoo, että Luvialla kunnioitetaan perinteitä mutta halutaan tarjota myös uutta.

– Minun mielestäni liberaalien ja konservatiivien pitäisi molempien pyrkiä hyväksymään toistensa näkemyksiä, se ei ole keneltäkään pois.

Luvialla käydään suhteellisen ahkerasti myös kirkossa joulun aikaan. Monelle joulukirkko joulusaarnoineen on se ainoa oikea joulun tunnelman tuoja.

Tämä joulu on Samu Revolle kolmas Luvian kirkkoherrana – ja viimeinen. Luvian ja Eurajoen kunnat yhdistyvät ensi vuoden alusta, ja myös Luvian seurakunta liitetään Eurajoen seurakuntaan ja Luvian seurakunnasta tulee Luvian kappeliseurakunta. Samu Repo siirtyy Eurajoen seurakunnan kappalaisen virkaan.

– Työyhteisö muuttuu suuremmaksi, mutta työskentelypaikkaa ei tarvitse vaihtaa. Teen pääasiallisesti jumalanpalvelustyötä Luvialla, mutta kun tarvitaan, myös Eurajoella, ja sieltä päinvastoin tullaan tänne.

Heli Kokko

Lue koko haastattelu 23. joulukuuta Uudesta Ajasta

23.12.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva