Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ainainen kitinä

Satakunnan Viikkoon kolumneja kirjoittava Kimmo Österlund totesi yhdessä kirjoituksessaan, että hän lopettaa, kun kirjoitukset muuttuvat valitukseksi tai kitinäksi. Kirjoituksessaan hän totesi olevansa jo hyvin lähellä sitä vaihetta, että menee ns. negaation puolelle. Itse olen paininut saman asian kanssa jo usean vuoden ajan. Pitäisikö olla joskus jotain positiivista sanottavaa?

 

Tapasin syksyn aikana tulevan kunnallisvaaliehdokkaan Petri Niskasen (kok.) ja hänellä oli näkemys, että Satakunnassa, Porissa pitäisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen yli puoluerajojen. Muistaisin hänen vielä todenneen, että henkilö,t jotka aina vain näkevät negatiivisia asioita ja esteitä, eivät vie Poria eteenpäin.

Istuin iltaa myös senior demarin kanssa joulukuun alkupuolella ja hän otti puheeksi mölkkytehtaan Poriin tulon. Hän otti tuon selkeästi esille Satakunnan Kansan jutusta johtuen, kun lehti oli lainannut minun kommenttejani tulevaisuudesta ja ne olivat olleet negatiivisia. En enää tarkalleen muista, mitä tuli puhuttua valtuustossa, mutta työpaikkojen määrään ja ehkä laatuun puheeni liittyivät. Ilmailuopistosta ja lentokentän tulevaisuudesta kannoin varmuudella huolta. Ystäväni palautti minut jaloilleni todeten, että 20 työpaikkaa on valtava määrä. Pakko tunnustaa, että onhan se. Itse olen aina ollut palkansaajan roolissa. Huolimatta siitä, että olen sisällä työelämän syövereissä, en voi sanoa luoneeni yhtään työpaikkaa tai toisinpäin.

Nyt viimeisin harmitukseni kohde on ollut oikeuskansleri Jaakko Jonkan (HS 18.12.) ulostulo lainsäädäntötyön puutteellisuudesta. Jonkka totesi, että Sipilän hallituksen esityksissä on ollut ajoittain suuria perustuslaillisia ongelmia. Ben Zyskowicz kävi a-studiossa 19. joulukuuta poikkeuksellisen kuumana Jonkan kommentteihin liittyen. Itse olen omassa työssäni joutunut tämän puutteellisen lainvalmistelun kohtaamaan mitä karuimmalla tavalla. Sipilän hallitus oli heti alkutaipaleellaan esittämässä pakkolakipakettia, joka oli ongelmallinen monella tavalla. Esitys oli ay-lakimiesten mukaan kansainvälisten sopimusten vastainen ja loukkasi järjestöjen perustuslaillista oikeutta sopia työehdoista. Nämä kaikki periaatteet Sipilä oli valmis heittämään romukoppaan. Tuntuu uskomattomalta, miten kuullun ymmärtäminen voi olla näin vaikeaa. Vai ajatteleeko Sipilä, että ihmiset unohtava asiat. Lienee jälkimmäisestä kysymys.

Kimmo Österlund ja Petri Niskanen ovat tahoillaan oikeassa, ettei (käytän termiä) ainainen rutina vie eteenpäin. Mitä tulee Porin elinvoimaan ja puheeseeni valtuustossa, käytin epäonnistumisen kohdalla me muotoa. Pääministeri Sipilän kohdalla olen varmaan jo ollut sillä rajalla, että olisin puuttunut hänen persoonaansa ja johtamistapaansa. Olen tuntenut sen kiristämisenä, uhkailevana ja pelotteluun perustuvana. Kun miettii mitä maailmalla tapahtuu, niin tietysti Sipilän ja Suomen ongelmat pitää laittaa oikeaan mittakaavaan.

Pori on strategiassaan linjannut olevansa tapahtumakaupunki. Pori tunnetaan joesta, merestä ja Yyteristä. Yyterin golfkenttä on noussut viime vuosien aikana ”rytinällä” arvosteluissa. Kalafornia on kehittänyt kenttäänsä todella paljon. Matkailun saralla olisi tehtävää. Yyterillä olisi paljon annettavaa. Purje- ja leijalautailun saralla lomakeskus tekee köysiradan. Olisiko nyt lopetettava moottorirata voinut toimia harjoituspaikkana myös hevosurheilijoille. Veneilijöille laiturit hotellin edustalle olisi jo imagon näkökulmasta välttämättömyys. Kaava- ja suojelumääräykset kelluvista laiturielementeistä eivät saa muodostua esteeksi. Mäntyluodon teollisuustonteille mahtuisi rakennuselementtejä tekevä 3D-tulostintehdas. Tomaattiviljelmän viereen joen rantaan sopisi kasvihuoneravintola, jonka tarjoilu perustuisi pelkästään lähiruokaan.

Toivottavasti ehditte hiljentymään joulun ajaksi. Lupaan, että jouluna en mieti Sipilää tai hallituksen toimia ja yritän saada itselleni, läheisiini positiivisempia ajatuksia Porista, Satakunnasta ja elämästä yleensä. Rauhaisaa joulua kaikille ja parempaa uutta vuotta!

Pääluottamusmies, kaupunginvaltuutettu Tommi Raunela

23.12.2016 07:59

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva