Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vain yhdessä Suomi menestyy

Kuva: Vain yhdessä Suomi menestyy

Suomi juhlistaa itsenäisyytensä satavuotista taivalta tulevana vuonna. Kyse on kiistatta maamme lähihistorian merkittävimmästä juhlavuodesta, joka koskettaa jokaista suomalaista. Sen aikana meille tarjoutuu kansakuntana tärkeä mahdollisuus pohtia maamme yhteistä historiaa ja tulevaisuutta.

Juhlavuoden valtakunnallinen Yhdessä-teema ei voisi olla osuvampi kuvastamaan Suomen kehitystä vuosisadan alusta tähän päivään. Juuri yhteistyöstä on löytynyt kaikkina aikoina se kansakuntaa koossa pitävä voima, jonka avulla Suomi on selviytynyt vaikeistakin paikoista. Yhteistyön ja yhdessä tekemisen mentaliteettia Suomella ei ole varaa kadottaa tulevaisuudessakaan.

Vuosi 2017 tulee olemaan Suomelle monin tavoin haasteellinen. Suomen talouden vaikea tilanne on tosiasia, jota kukaan ei voi sivuuttaa. Meiltä päättäjiltä odotetaan ratkaisuja, jotta talous ja työllisyys saataisiin jälleen vauhtiin. Nämä lähtökohdat myös sosialidemokraatit jakavat oppositiopuolueena.

Vakaa valtiontalous on kuitenkin myös hyvinvointivaltion paras turva. Vain siten meillä on varaa rahoittaa tuiki tarpeelliset palvelut ja yhteiskunnan muut tärkeät toiminnot. Ne toimenpiteet, joilla taloutta tasapainotetaan, ovat kuitenkin aina poliittisia valintoja. Ja juuri siinä nykyisen hallituksen ja sosialidemokraattien välillä vallitse merkittävä linjaero.

Nykyinen hallitus on valinnut tien, jonka päässä tuskin koittaa talouden tai työllisyyden uusi nousu. Sen ovat myös asiantuntijat oppositiopuolueiden ohella moneen kertaan todenneet. Hallituksen talouspolitiikan hyödyt valuvat hyväosaisille pieni- ja keskituloisten kustannuksella.

Hallituksen väärän talouspolitiikan pahin sivutuote on kansalaisten eriarvoistumisen voimakas kasvu. Tärkeä periaate siitä, että jokainen kansalainen pidetään mukana samassa veneessä, on unohtunut täysin. Tämän seurauksena suomalaiset uhkaavat jakautua entistä voimakkaammin heihin, joilla menee entistä paremmin ja heihin, joilla menee aikaisempaa huonommin.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Yhdessä-teeman hengessä hallituksen politiikalta on vaadittava suunnanmuutosta. Yhteistyön ja yhdessä tekemisen arvot eivät toteudu, jos suomalaiset ajetaan keskenään eriarvoiseen asemaan. Nyt tarvitaan politiikkaa, joka aidosti kokoaa suomalaiset ja pitää Suomen yhdessä.

Sosialidemokratiaa tarvitaan tässä ajassa enemmän kuin koskaan edistämään oikeudenmukaista politiikkaa, jolla puututaan yhteiskunnassa voimistuvaan eriarvoistumiskehitykseen. Uskottavien vaihtoehtojen ja maltillisten uudistusten tarjoaminen on puolueen tehtävä myös oppositiossa. Siinä SDP on kuluneella vaalikaudella kunnostautunut muun muassa vaihtoehtobudjeteissaan.

SDP:n täytyy pystyä myös jatkossa täyttämään historiallisen tehtävänsä yhteiskuntaa yhdessä pitävänä poliittisena liikkeenä. Tähän työhön, yhteiseen joukkueeseen, tarvitaan mukaan jokaista puolueen jäsentä ja puolueen arvomaailman jakavaa kansalaista.
Vahvan sosialidemokraattisen joukkueen on pystyttävä käsittelemään myös vaikeita asioita. Tämä korostuu erityisesti puoluekokouksen lähestyessä. Meidän kaikkien vastuulla on pitää huoli siitä, että peli pysyy reiluna myös puolueen sisäisissä koitoksissa. Sillä on suuri merkitys myös puolueen muulle menestykselle puoluekokousten välillä.

Antti Lindtman

Kirjoittaja on SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja 

2.12.2016 07:29

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva