Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harjavallan Karrimaalle kirjallinen varoitus

Harjavallan kaupunginhallitus on antanut kaupunginjohtaja Jaana Karrimaalle kirjallisen varoituksen, jonka syynä on epäasiallinen kohtelu alaisia kohtaan.

 

Tiistaina annetun varoituksen on allekirjoittanut kaupunginhallituksen yhdeksästä jäsenestä seitsemän. Kaupunginhallitus antoi keskiviikkona asiasta tiedotteen.

Varoituksessa kaupunginhallituksen jäsenet velvoittavat kaupunginjohtajaa hyvään henkilöstöjohtamiseen sekä käyttäytymään asianmukaisesti henkilöstä kohtaan.

Mikäli kaupunginjohtaja kuitenkin jatkaa epäasiallista menettelyään, työnantaja ilmoittaa ryhtyvänsä toimenpiteisiin virkasuhteen irtisanomiseksi tai purkamiseksi. Lopullisesti irtisanomisesta tai purkamisesta päättää kaupunginvaltuusto.

Varoituksen taustalla on Lounais-Suomen Aluehallintoviraston teettämä työsuojelutarkastus, jossa Harjavallan kaupungin keskushallintoon todettiin useita kokemuksia työyhteisössä esiintyvästä häirinnästä ja muusta epäasiallisesta kohtelusta.

Myös kaupunginhallituksen jäsenet ovat saaneet useita yhteydenottoja kaupungin henkilöstöltä, joiden mukaan tarkastuskertomuksessa mainitun psykososiaalisen kuormituksen sekä epäasiallisen kohtelun aiheuttaa kaupunginjohtaja omalla käyttäytymisellään ja toiminnallaan.

Kaupunginhallitus on puhuttanut asiasta Karrimaata useaan otteeseen. Aiemmin syksyllä harkinnassa oli jo kaupunginjohtajan irtisanomismenettelyn aloittaminen, mutta silloin valtuustoryhmissä ei ollut riittävää valmiutta prosessin aloittamiseen.

Työnantaja on käynnistänyt  aiemmin tänä vuonna yksilöllisen työnohjauksen kaupungin johtoryhmän jäsenille sekä kaupunginjohtajalle, mutta tiedotteen mukaan asiaan ei kuitenkaan ole tullut olennaista muutosta.

16.11.2016 15:11

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva