Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP ei saanut Porissa läpi pormestarimallia

Kuva: SDP ei saanut Porissa läpi pormestarimallia

Sosialidemokraattien ajama pormestarimalli Porin kaupungin hallinnossa ei toteudu. Tämä on jo käytännössä varmaa, sillä muut valtuustoryhmät eivät ole lämmenneet ajatukselle. Parin viikon kuluessa on määrä ratkaista kaupunginhallituksen puheenjohtajan asema. Samalla kaupungin johtavat virat pannaan julkiseen hakuun. Ainoastaan kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen säilyttää asemansa.

Porin kaupungin hartaasti valmisteltu uusi organisaatiomalli on nyt saamassa lopullisen hahmonsa. Mallin viimeistelyllä tulee kiire, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan uudesta organisaatiomallista on tarkoitus päättää kaupunginvaltuustossa tänä vuonna.

Vuoden viimeinen valtuuston kokous on kuitenkin jo 14. marraskuuta, jolloin käsittelyssä on myös ensi vuoden talousarvio. Valtuuston joulukuun kokous on peruutettu kaupungin lomautusten takia. Mahdollista onkin, ettei organisaatiomalli ehdi valmistua kolmessa viikossa. Silloin päätöksenteko siirtyisi tammikuulle.

Joka tapauksessa jo nyt on selvää, ettei Poriin saada pormestaria, jollainen on esimerkiksi Tampereella ja Pirkkalassa, ja joita kaavaillaan useiin kaupunkeihin. Sosialidemokraatteja lukuunottamatta valtuustoryhmät ovat hylänneet mallin. Näin ollen se ei mene läpi myöskään valtuustossa.

Organisaatiotoimikunnan pitäisi nyt parissa viikossa tehdä esityksensä muista vaihtoehdoista, joita on useita. Joko kaupunginhallituksen puheenjohtaja muutetaan kokopäiväiseksi tai osa-aikaiseksi palkalliseksi luottamustoimeksi, tai sekä hallituksen että valtuuston puheenjohtajat olisivat koko- tai puolipäiväisiä. Mahdollista on myös se, että kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat olisivat osa-aikaisia.

Jukka Vilponiemi

28.10.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva