Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Valta, valuutta ja muuttolinnut

Kuva: Valta, valuutta ja muuttolinnut

Toisia puhuttelee valta, toisia vahva valuutta, mutta minua ei puhuttele kumpikaan. Mikä sinua puhuttelee? Muuttolinnut – se miten ne löytää aina perille?

Kyseinen vuoropuhelu käytiin suomalaisessa älykkäässä rikossarjassa Raidissa, jossa osapuolet arvottivat asioita, joita kukin koki tärkeiksi elämän johdatuksen kannalta.

Oli näistä edellämainituista asioista mitä mieltä tahansa, ne ovat osaltaan puolueemme ja tulevien kunnallisvaalien keskeisimpiä teemoja, joista kaksi ensimmäistä liittyvät tuleviin päätöksiin ja viimeisin puolueemme sisäiseen toimintaan sekä keskinäiseen luottamukseen ilman paapomista ja itsestäänselvyyksistä sopimista.

Todellakin keväällä on tarjolla valtaa ja valuuttaa niille joiden viestit menevät perille ja puhuttelevat kuulijoita ja uurnan äänestäjiä. Ongelmallisia tässä kuitenkin ovat uudet organisaatiouudistukset, joissa uhkana on, että entistäkin tiiviimpi kuntapäättäjäjoukko muodostuu niistä, jotka ovat jo osa järjestelmää. Nuorten ja niin kovasti kaivattujen uusien kasvojen on entistäkin vaikeampaa päästä järjestelmään sisään, kun tulevat valiokunnat mm. meillä Raumalla muodostuvat pelkistä valtuutetuista ja varavaltuutetuista.

Sitten tämä mainittu vahva valuutta, joka sekin on saanut uusia merkityksiä kun kuntapäättäjät tykönään pohtivat tulevien kuntien ja maakuntien työnjaon merkitystä ja sitä miten tuo yhteinen potti aikanaan jaetaan ja mitä tänne todellisuudessa jää...
Suurimpana ongelmana tässä kustannusjahdissa ovat mielestäni ennaltaehkäisevän terveystyön tulokset, sillä jos kuntatasolle jätetään terveyden edistäminen velvoitteet ilman, että siihen tarjotaan maakunnan tasolta hyviä kannustimia työn tuloksellisuuden varmistamiseksi, niin todellisuudessa työ jätetään kylmästi tekemättä!

Ei kuntapäätöksessäkään aina vaan jakseta nähdä toimien kustannusvaikutuksia tilinpäätöstä pidemmälle.

Sen sijaan ajankohtaisin asia koskee muuttolintuja ja järjestöväkeämme. Olen usein verrannut mm. valtuustoryhmäämme lintuauraan ja kysynyt, monenko pitää aurassa tietää minne ollaan menossa? Vastaukseni on, että aivan jokaisen jotta lentokorkeus ja tuleva määränpää olisi kaikkien yhteisenä tavoitteena siitä huolimatta kuka joukon edessä liikettä johtaa!

Nyt kuitenkin ikäväkseni olen huomannut miten meitä aktiivisia jäseniä ollaan tasapäistämässä puolueen johdon tasolta mm. vaatimalla sitoutumista erilaisiin aatteellisiin sidonnaisuuksiin niin, että ei kukaan toimijoista edes puheen tasolla arvostele maahanmuuton tuomia vaikeitakin ilmiöitä, joita kiistämättä tässä vapaassa liikkuvuudessa on tullut mukanaan.

Aikaisemmin korostettiin, että kaikki ovat erilaisia mutta samanarvoisia, mutta tulevaisuus näyttää, että kaikki ovat samanlaisia mutta eriarvoisia mikäli puolueemme tasa-arvotyö ja maan hallituksen tavoitteet valinnanvapaudesta näkevät päivänvalon samanaikaisesti!
Toivon erilaisia ehdokkaita ja näkemyksiä tuleviin taistoihin, sillä samaa mieltä oleva tasapäistetty joukko pysäyttää liikkeen kuin liikkeen ilman uusia ajatuksia ja ihmisiä, jotka tavallaan jatkavat sitä aatteellista toimintaa, johon edelliset toverit sen jättivät!

Kalle Leppikorpi 

Kirjoittaja on raumalainen kunnallispoliitikko. 

21.10.2016 08:07

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva