Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suomi on tienhaarassa

Kuva: Suomi on tienhaarassa

Suomi on monella mittarilla mitattuna maailman paras maa. Maamme hyvinvointi ja vauraus on rakennettu pitkän ajan kuluessa yhteistyöllä. Menestyksemme ei ole tullut sattumalta, vaan se on vaatinut oikeudenmukaista politiikkaa. Menestysreseptimme on perustunut yksinkertaiseen ajatukseen siitä, että olemme kaikki samassa veneessä. SDP haluaa pitää tästä ajattelutavasta kiinni.

Tällä hetkellä Suomi ja suomalaiset seisovat kuitenkin tienhaarassa, jossa valittavana on kaksi erilaista suuntaa. Nykyinen sukupolvi päättää, mihin suuntaan kuljemme. Tarvitsemme paljon viisautta ja kaukokatseisuutta.

Yksi vaihtoehto on tie, joka johtaa eriarvoisuuden kasvuun. Toinen vaihtoehto on tie, joka katsoo pidemmälle tulevaisuuteen. Tässä vaihtoehdossa jokainen suomalainen pidetään mukana ja jokaiselle annetaan mahdollisuus kehittää ja toteuttaa itseään.

Hyvinvointiyhteiskuntaa rakennetaan ja vahvistetaan niin, että muutos on turvallisempaa kuin paikallaan pysyminen. Tämä on ollut SDP:n tapa kehittää Suomea paremmaksi maaksi kaikille ihmisille.

Millä tavalla sitten voidaan varmistaa, että muutos on turvallinen? Millä tavalla Suomen suunta voidaan kääntää? Tässä on neljä keinoa.

Ensiksi: otetaan kaikki mukaan, ei jätetä isoa osaa suomalaisia turvallisuuden ja hyvinvoinnin ulkopuolelle. Pidetään kaikki suomalaiset samassa veneessä.

Toiseksi: panostetaan työllisyyteen tässä ja nyt. Otetaan käyttöön Rinteen malli, jossa työllistymissetelillä työttömyys katkaistaan heti varhaisessa vaiheessa. Nostetaan pienyrittäjien arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa sekä helpotetaan ensimmäisen työntekijän palkkaamista. Sosialidemokraattien esitykset ovat kaikkien käytettävissä.

Kolmanneksi: pidetään kiinni tärkeimmästä kilpailukykytekijästä eli osaamisesta. On helpompi rakentaa vahvoja lapsia, kuin korjata rikkinäisiä aikuisia. Suomen menestys on aina perustunut korkeaan osaamiseen ja tämä korostuu tulevaisuudessa entisestään.

Neljänneksi: sopeutetaan taloutta oikeudenmukaisesti. Perutaan hyväosaisille kaavaillut veronkevennykset, apteekkarivähennys, miljoonaperintöjen veronkevennykset ja suurimpien ansiotulojen saajien lisäveronkevennykset. Laajennetaan veropohjaa aliverotettujen finanssisektorin sekä suurten pääoma- ja omaisuustulojen suuntaan. Silloin lapsiperheiltä, eläkeläisiltä ja työttömiltä ei tarvitse leikata.

Varsinkin vaikeina aikoina poliitikkojen pitäisi muistaa, että vaikka rahat olisivat tiukilla, oikeudenmukaisuuteen on aina varaa. Laman laskua ei pidä maksattaa niillä, joilla jo valmiiksi on vaikeaa arjessa. Suomen suunnan muuttaminen on mahdollista, mutta se vaatii poliittista tahtoa.

Suomi on nyt tienhaarassa. Valittavana on leikkausten Suomi tai osaava ja työllistävä Suomi. Ensimmäiseen vaihtoehtoon Suomella ei ole varaa. Siksi SDP katsoo tulevaisuuteen ja valitsee näistä vaihtoehdoista jälkimmäisen. Sillä tavalla Suomi on jatkossakin maailman paras maa – meille kaikille.

Antti Lindtman

7.10.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva