Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Armoa

Kuva: Armoa

Suomen kulloisellakin hallituksella on iso rooli mielipidevaikuttamisessa.
Kun Sipilän hallitus aloitti, silloin arvioitiin, että Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen hallituskokoonpanoa yhdistää erityisesti arvokonservatiivisuus. Monet olivat valmiina siltä pohjalta julistamaan jo mustan ajan alkaneen.

Tekemättä jättäminen on tähän asti ollut ainoa Sipilän hallituksen vaihtoehto siihen, miten rasismin, vihapuheen ja ääriliikehdinnän suhteen on toimittu. Julkinen avoin flirttailu näillä teemoilla on voinut jatkua puolitoista vuotta muina perussuomalaisina, eikä mitään ole tehty vihapuheen lopettamiseksi. Netti pullistelee julkisen sanan rajamailla käynnin esimerkkejä: mitä suuret edellä, sitä pienet perässä. Siksi panettelun hiljainen hyväksyntä ja tekemättä jättäminen ovat synnyttäneet kierteen, missä kuka tahansa pullistelee täynnä teon ja sanan vapautta rajoja hipoen tai jopa ylittäen.

Myönnän, että olen ollut naiivi, kun olen aina ajatellut, että kansanedustajien pitäisi näyttää omalla toiminnallaan esimerkkiä. Siksi ajattelen, että poliittisten päättäjien flirttailu vihapuheella ei ole mikään pikku juttu, varsinkin, kun näin ei tapahdu ensimmäistä kertaa. Viimeisin ulostulo muistetaan tältä viikolta, kun kansanedustaja Hakkaraisen!pFacebook-kirjoitus!pniitti keskustelua niin, että poliisikin kiinnostui. Nyt kirjoittelu on siirtynyt syyteharkintaan rikosnimikkeellä ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan”.
Jos esimerkillä johtaminen on tätä, minusta olisi parempi olla johtamatta esimerkillä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja on myöntänyt,!pettä!pyksittäisillä perussuomalaisilla voi olla yhteyksiä äärijärjestöihin ja liikkeisiin.!pKuitenkaan he eivät aio tehdä!ptästä!pselvitystä. Toisaalta kuluneen kuukauden aikana on päädytty toisenlaisiinkin esimerkkeihin.
On kokoonnuttu tuhansittain yhteen tuomitsemaan vihapuhe ja ääriliikkeiden väkivalta. ”Ei rakkautta rasisteille” ja ”kukaan ei ansaitse vihaa”-kylttien kannattelijat pelkäävät, että rasismi ja vihateot eivät mene itsestään pois.
Itse pelkään samaa, ja siksi sellaiset järjestöt, jotka tukevat väkivaltaa, pitää kieltää. Nykyisen lain pohjalta on nyt tehtävä kaikki, että näin myös tapahtuu. Mikäli nykyinen laki ei riitä, sitä pitää muuttaa. Kyllä rajat on lähimmäisen rakkautta - esimerkiksi netissäkin.
Sosialidemokraatit ovat tehneet reilusti yli sata vuotta töitä vähemmän mustan maailman puolesta. Ymmärrän, että näinä raskaina aikoina on vaikea pyytää mitään, mutta pyydän kuitenkin - eikä se edes maksa mitään. Voisimmeko antaa sosiaalista armoa kaikille meille, jotta seuraavatkin sukupolvet voivat elää turvallisessa ja tasa-arvoisessa maassa? Maassa, jossa kaikkia kohdeltaisiin tasa-arvoisesti mm. varallisuuteen, aatteeseen, ikään, sukupuoleen tai kotitaustaan katsomatta?

Krista Kiuru

30.9.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva