Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rasismi ei kuulu Suomeen

Kuva: Rasismi ei kuulu Suomeen

Viime päivinä on keskusteltu muukalaisvihamielisyydestä ja rasismista ja niiden mukanaan tuomasta rikollisuudesta. Uusnatsi pahoinpiteli Helsingin asema-aukiolla heidän tilaisuuteensa tulleen ulkopuolisen henkilön. Pahoinpidelty kuoli vammoihinsa. Viime lauantaina järjestettiin useissa kaupungeissa (Helsingin ohella ainakin Joensuussa, Kuopiossa ja Tampereella), mielenosoituksia, joissa tuotiin esiin kansalaisten mielipide: rasismi ei kuulu Suomeen. Jopa porvarihallituksessa, sen piinkovassa ytimessä, tunnutaan vihdoin heräävän.

Kaiken pahan alkuna ja juurena voidaan pitää Suomen vastarintaliike-nimistä aidosti natseja ihailevaa järjestöä, joiden toimijoista melkoinen osa lukeutuu taparikollisiin. Ikävintä on rasististen ilmiöiden vähättely. Uusnatsien toimintaa ei pidä sallia missään tapauksessa, tyyliin ”pojat ovat poikia”.

Kun perussuomalaiset saivat jytkynsä ja heidät nostettiin hallituspuolueeksi, tuotiin esiin puolueen useiden kansanedustajien kiusalliset yhteydet natsisympatioita vaaliviin piireihin, kuten vastarintaliikkeeseen ja Suomen Sisuun. Kuuluisimmaksi nousi ”tapaus Immonen”. Oululainen kansanedustaja Olli Immonen poseerasi valokuvassa ivallinen ilme naamallaan Suomen vastarintaliikkeen edustajan kanssa. Asiasta nousi kohu ja pantiinhan senaattori jäähylle pariksi viikoksi eduskuntaryhmästään. Immosen löytäjän kerrotaan olevan Jussi Halla-aho, perussuomalaisten euroedustaja. Kun perussuomalaisten hallitustaival alkoi, väitettiin, että kymmenkunta, liki neljännes eduskuntaryhmästä, kuuluu maahanmuuttokriittisiin ääriryhmiin. Halla-ahon mielipiteet ovat kovia ja vastenmielisiä. Monilta nousevat hiuskarvat pystyyn niitä lukiessa. Ei siis ihme, että häntä vastaan on tehty useita kanteluja. Kuten arvata saattaa, hänkin ahkeroi niitä vastaan, jotka rohkenevat esittää poikkipuolisia näkemyksiä.

Perussuomalaiset ovat kiusallisessa tilanteessa, koska he eivät rohkene irtaantua selkeän uskottavasti. Kukaan puolueessa ei enää tunnu tietävän mistään mitään ja vastuu sysätään muille. Muistikin pätkii. Selvittelyvaiheessa kysyjä saa rapaa naamalleen ja asiat käännetään päälaelleen.

Näinä aikoina onkin syytä ottaa esille historiankirjat ja tutkia mennyttä maailmaa. Miten paljon perussuomalaisilla onkaan henkistä yhteyttä 1930-toimineeseen Lapuan liikkeeseen ja sen raunioille synnytettyyn IKL:oon? Jälkien luulisi pelottavan.

Perussuomalaiset ovat sekä kokoomukselle että keskustapuolueelle taktinen yhteistyökumppani. Kun perussuomalaiset hölmöilevät ja törttöilevät entistä enemmän, toimii tämä kuin savuverhon laskemisena. Sen varjossa tehdään ties millaisia päätöksiä tahansa. Viime kuukaudet sen osoittavat. Syksy tuonee lisää esimerkkejä. Kansalaisten ostovoima heikkenee, koulutuksesta ja terveydenhuollosta nipistetään, suurituloisten verotusta alennetaan, kansa jaetaan kahtia. Tuottavimmat yritykset myydään alennuksella ulkomaille. Valtiolle otetaan lisää rutkasti velkaa. Puheet ja teot ovat kovassa ristiriidassa keskenään. Alkiolaisuus puhkeaa insinöörin loihtimana täyteen kukkaansa.

Hampaattomaksi käynyt valtamedia - muutamia poikkeuksia lukuunottamatta - on ottanut perussuomalaiset sylikoirakseen. Sen varjosta lyödään turpiin maahanmuuttajia, vieraita kulttuureja sekä tietysti naapurimaa Venäjää, joka kaikesta huolimatta yhä edelleen on tärkein rajanaapurimme. Kun ulkopolitiikan alalla ennen käyttäydyttiin hillitysti, nyt on tultu toiseen äärimmäisyyteen: tie auki taivasta myöten. Rasismista on tehty kummajainen ja mörkö, sitä salarakastetaan.

Yksistään pääkaupungissa 15 000 - 20 000 kansalaista ilmoitti lauantaina olevansa toista mieltä. Nyt jäämme odottamaan, mitkä tulevat olemaan todelliset korjaustoimenpiteet. Rasismi on saatava loppumaan. Sitä ei pidä hyväksyä hiljaisesti virnuilemalla ja vähättelemällä.

Seppo Saari

30.9.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva