Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin valtuusto joutuu käsittelemään päätösasiat uudelleen

Kuva: Porin valtuusto joutuu käsittelemään päätösasiat uudelleen

Perussuomalaisten valtuustoryhmän varamiessekoilut viime maanantaina johtivat siihen, että Porin kaupunginvaltuusto joutuu käsittelemään kokouksen päätösasiat uudelleen lokakuun kokouksessaan.

Valtuuston päätökset syntyivät väärässä järjestyksessä, ja päätökset olivat näin laittomia.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd) sanoo esittävänsä päätösasioiden palauttamista.

Tapahtuneeseen johti juuri ennen kokouksen alkua saatu tieto perussuomalaisten valtuutettu Pertti Mäenpään estymisestä osallistua kokoukseen. Hänen sijallaan kokoukseen osallistui perussuomalaisten varavaltuutettu Raili Arola. Kokouksen sihteeri Lauri Kilkku ei selvittänyt, oliko kutsumisjärjestystä noudatettu.

Kokouksen jälkeen kävi ilmi, että kutsumisjärjestyksessä ennen Arolaa olevalta varavaltuutettu Eero Mieloselta ei oltu tiedusteltu mahdollisuutta osallistua kokoukseen. Epätietoisuus kutsumisjärjestyksestä on todennäköisesti syntynyt siitä, että Mielonen on eronnut perussuomalaisten toiminnasta ja siirtynyt keskustan jäseneksi.

Valtuutetun tai varavaltuutetun mahdollinen ryhmän vaihto kesken valtuustokauden ei kuitenkaan muuta vaalitulosta eikä myöskään varavaltuutettujen kokoukseen kutsumisjärjestystä.

Kuntalain ja Porin kaupunginvaltuuston työjärjestyksen mukaan valtuuston sihteerin tulee kutsua vaaleissa valittu varavaltuutettu, jotta vaalituloksen mukaisesta kutsumisjärjestyksestä kokoukseen voidaan varmistua.

Syyskuun kokouksen päätösasiat on tarkoitus käsitellä uudelleen 24. lokakuuta, jolloin on seuraava valtuuston kokous. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa vielä ensi maanantaina.

Tapauksen myötä Bergroth-Lampinen toivoo tarkennusta myös valtuuston käytäntöihin.

- Valtuuston työjärjestyksen varavaltuutetun kutsumista koskevaa pykälää tulee täsmentää tarvittaessa. Valtuuston työjärjestyksen tarkkaa noudattamista ei voi koskaan korostaa liikaa. Tässä on opettavainen esimerkki sen noudattamatta jättämisen seurauksista, hän sanoo.

28.9.2016 11:06

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva